Na de gewonnen beslissingswedstrijd tegen Quick Boys in 2011 kan Noordwijk zaterdag opnieuw een Katwijkse club een mokerslag toedienen. Bij winst of gelijkspel op de Krom maakt de ploeg van Robbert de Ruiter degradatie voor vv Katwijk officieel. ,,We gaan voor de overwinning”, zegt schaduwspits Stefan Mertens.

Hoe dan ook zal er één ploeg zaterdag met een kater van het veld stappen. Zoals gezegd heeft Katwijk een overwinning nodig om zijn kansen levend te houden. In geval van een Katwijkse zege zal het Noordwijk, dat de p/d-plek in handen heeft, tot op drie punten naderen. Noordwijk hoopt echter nog op rechtstreekse handhaving. De achterstand op de veilige twaalfde plek van Capelle bedraagt vier punten. Die ploeg komt volgende week op slotdag naar de Duinwetering.

Kortom, de spanning is om te snijden. ,,Ik kijk erg uit naar de wedstrijd”, stelt Mertens. ,,Ik verwacht ondanks de negatieve uitzichten van beide ploegen een mooie pot en veel publieke belangstelling. Voor Katwijk wordt het spannend, maar voor ons ook. Als wij winnen en Capelle verspeelt punten, krijgen we het weer in eigen hand en kunnen we het volgende week thuis afmaken.”

Tactisch schouwspel

Mertens bestrijdt dat Noordwijk voor één punt komt om in ieder geval het gevaar van rechtstreekse degradatie af te wenden. ,,Wij gaan in eerste instantie voor de overwinning en spelen niet op een gelijkspel. Iedere week is het in de Topklasse een taktisch spelletje. Belangrijk is dat we goed verdedigen en niet snel de wedstrijd uit handen geven.”

,,Als wij ons niveau halen, dan zijn wij in staat om van Katwijk te winnen”, vervolgt Mertens. ,,Dan geef ik ons een goede kans. Ik schat het huidige Katwijk niet veel beter in dan ons.”

Realistisch

Dat beide streekploegen tegen degradatie strijden, lag voorafgaand aan het seizoen niet in de lijn der verwachting. ,,Met name van Katwijk had ik dit niet verwacht”, zegt Mertens. ,,Of onze positie mij verbaast? Dat weet ik niet. Ik denk dat deze positie realistisch is. Wij hadden niet veel hoger kunnen staan. Het gat met de ploegen die boven ons staan, is niet heel groot geweest. Het heeft ons alleen iets tegen gezeten. Met iets meer geluk en vijf punten meer hadden we nu op een veilige plek gestaan.”

In ieder geval is er aan de Duinwetering nog geen stress, vertelt Mertens. ,,Er is gezonde spanning, geen nervositeit. We weten wat we moeten doen en wat we kunnen.” De nieuwe accommodatie die volgend seizoen af is en door Noordwijk als topklasser in gebruik genomen wil worden, zorgt daar niet voor. ,Het bestuur heeft laten weten dat graag te willen. Maar dat willen wij als spelersgroep ook. We doen ons uiterste best en knokken er keihard voor.”

Note: We wilden graag ook iemand van Katwijk aan het woord laten, maar niemand was daarvoor telefonisch bereikbaar

Foto: Dick van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)