Bob van der Vlugt kan met een gerust hart naar het (eveneens) gepromoveerde tweede elftal van Teylingen overstappen. De 34-jarige captain had dit jaar met de hoofdmacht een missie: promoveren naar de Tweede Klasse. Dat lukte door een 4-2-zege op de zondagtak van FC Lisse. ,,Als je op deze manier afscheid kunt nemen… daar kun je alleen maar van dromen.”

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de verdediger in het zonnetje gezet met een fraai bloemstuk. Vijftien jaar speelde hij in de hoofdmacht van Teylingen en kwam hij tot meer dan 350 wedstrijden, (net) niet genoeg om recordhouder Walter Bisschops uit de boeken te spelen.

Teylingen moest tegen FC Lisse minimaal een punt pakken en kwam volgens Van der Vlugt goed beslagen ten ijs. ,,We waren goed ingelicht door onze trainer. Veel jongens waren vorige week ook bij FC Lisse – Den Hoorn geweest, dus die wisten wel van de hoed en de rand. De eerste helft liep niet naar behoren. Toch kregen we aardig wat corners en twee goede kansen, maar kwamen niet tot scoren. Het was eigenlijk gewoon te slap de eerste helft en het tempo was te laag. Toen we vlak voor de rust ook nog met 0-1 achter kwamen, was dat een domper. Het had zelfs nog 0-2 kunnen worden maar gelukkig gebeurde dat niet.”

‘Veel sterker’
,,In de rust spraken we af gelijk veel meer druk te gaan zetten en de boel vast te zetten. Het werd al vrij snel 1-1 en daar kwam de 2-1 over heen. Toen wist ik dat we deze wedstrijd binnen gingen halen, ondanks dat het nog 2-2 werd. We waren in die fase een stuk sterker dan FC Lisse. Daarna maakten we het alsnog prima af en liepen we uit naar 4-2.”

Van der Vlugt was een gelukkig mens na de promotie. ,,Ik ben zeer blij dat we het toch voor elkaar hebben gekregen. Ook voor Laurens (Mouter) vind ik het super dat we promoveren naar de Tweede Klasse. Ik had al aangegeven dat ik zou gaan stoppen bij het eerste elftal. Een bewuste keuze die ik weloverwogen heb gemaakt. Met promotie afsluiten is voor mij een prachtig moment. Ik wil ook de groep bedanken. We hebben het met elkaar gedaan. Ja, vandaag was het ook druk met toeschouwers. Dat ga ik missen, maar mijn besluit stond al vast. Ik ga lekker ballen in het tweede en ik weet zeker dat ik het daar ook naar mijn zin krijg. En ik blijf die gasten van het eerste natuurlijk op de voet volgen in het nieuwe seizoen.”

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)