Zijn overgang naar VV Katwijk afgelopen zomer werd geen succes. Mitchel Bolck is eerlijk: ,,De verdediging staat daar, waarom zou je er verandering in brengen?” Hij had het liever anders gezien. De in Almere woonachtige verdediger maakt het seizoen af op De Krom, maar verkast daarna naar VVSB. Hij is daarmee de eerste nieuweling voor de Noordwijkerhouters voor komend seizoen.

Voordat Bolck bij Katwijk aan de slag ging, voetbalde de 22-jarige verdediger bij onder andere ADO ’20 en Almere City. Hij kent VVSB uit zijn tijd bij ADO’20, toen de twee clubs elkaar twee seizoenen geleden tegen kwamen in de Topklasse. ,,Volgens mij werd VVSB toen tweede. Ik herinner me het als een goede ploeg. Een elftal dat wilt voetballen. Ze waren erg sterk.”

Toen VVSB interesse toonde, was ook Bolck snel ‘getriggerd’. Een goed gesprek met trainer Wilfred van Leeuwen deed de rest. Een vaste basisplaats wordt vrijwel niemand beloofd in de filosofie van de VVSB-trainer. Ook Bolck niet. ,,Die moet ik zelf afdwingen. Daar ga ik ook voor. Ik wil mezelf ontwikkelen bij VVSB. Dat is bij Katwijk te weinig gebeurd. Natuurlijk ben ik het begin van dit seizoen met andere gedachtes naar Katwijk gegaan. Maar het team draait goed daar, zonder dat ik er in sta. Maar van te voren hoop je natuurlijk dat het anders loopt en dat je zelf dus wel meer speelt. Bij VVSB wil ik laten zien dat ik goed kan voetballen.”

Belangstelling
Bolck heeft nog geen stappen gezet op sportpark De Boekhorst. Maar daar komt snel verandering in. ,,Binnenkort ga ik een wedstrijd kijken. Even de sfeer proeven.” Hij volgt VVSB nu wel met bovengemiddelde belangstelling. ,,Elk weekend kijk ik even wat ze gedaan hebben. Ja, ik volg het nu natuurlijk wel.”

Als de verdediger het paarsgele shirt aan heeft, is hij de enige speler met ervaring in het betaalde voetbal bij de Noordwijkerhouters. Het waren niet veel wedstrijden, maar toen Bolck zeventien was speelde hij drie wedstrijden bij Almere City ,,Ja, dat is gek eigenlijk. Dat hoor je niet zo vaak bij topklassers. Daarnaast heb ik nog een aantal weken stage gelopen bij PEC Zwolle.”

Gemeenschap
Omdat VVSB niet bekend staat als een koopclub, kan het misschien wennen zijn voor nieuwe spelers om bij de dorpsclub terecht te komen. Maar het lijkt er op dat nieuwelingen vrij snel worden betrokken in de hechte gemeenschap en spelersgroep. ,,Oh en daar ben ik ook helemaal niet bang voor. Ik ben ook niet een persoon die moeite heeft zich aan te passen. Ik ken niemand persoonlijk, heb alleen tegen ze gevoetbald. Maar dat zie ik totaal niet als een probleem.”

De wens van Bolck is duidelijk. ,,Eerst wil ik met Katwijk kampioen worden en ze naar de Tweede Divisie helpen waar ik kan. Daarnaast hoop ik dat VVSB zich in de top zeven gaat voetballen. Ik wil graag bij ze voetballen, ook vanwege het uitzicht op de Tweede Divisie. En dan daarin Katwijk tegen komen.”

Foto: SV Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen