DOSR moest er vorige week al met 3-0 aan geloven en vandaag deed de ploeg van Kees Zethof het nog eens dunnetjes over met vijf goals. Lijfsbehoud is een feit voor Foreholte en daardoor kan Zethof met een gerust hart aan de slag bij SJC. Omdat een aantal hoger spelende clubs op zaterdag verder gaat en daardoor plekken vacant werden, hoefde Foreholte maar één ronde nacompetitie te overleven.

Marcel IJzendoorn, de nieuwe coach van Foreholte, zag genoegzaam hoe zijn nieuwe club DOSR opzij zette. Inmiddels heeft hij een goed beeld van zijn ploeg gekregen, ondanks dat er een aantal spelers mee stopt. Er staan wel twee jeugdspelers te trappelen van ongeduld en daar weet de bevlogen IJzendoorn doorgaans wel raad mee. Hij zag Bram van der Lans tweemaal scoren voor de rust. Van der Lans is één van de spelers die vertrekt, een behoorlijke aderlating. IJzendoorn: ,,Ik zal nog aan de slag moeten om voor Bram een goede vervanger te vinden. Heel jammer dat Bram vertrekt, want hij is een slimme spits die uitstekend de ruimte beheerst.”

Zoals gezegd maakte Van der Lans voor de rust het verschil met twee goals. Terecht werd hij ook de man van de wedstrijd. DOSR kon er weinig tegenover stellen vandaag. Wie dacht dat DOSR het nog spannend kon maken, kwam bedrogen uit. Enkel een vrije trap op de paal werd door de bezoekers als gevaar genoteerd.

Van der Lans maakte vervolgens korte metten met DOSR. ,,Het waren inderdaad mijn laatste twee doelpunten voor Foreholte vandaag en eigenlijk hadden het er drie, of zelfs vier moeten zijn. Maar de winst was het belangrijkste vandaag. Ik heb het hier bij Foreholte uitstekend naar mijn zin gehad. Het is geen wonder dat we in de Tweede Klasse blijven spelen. We hebben geleerd om te blijven gaan en erin te blijven geloven.”

Goed voetbal

,,Wij hebben goed voetbal laten zien”, vervolgt Van der Lans. ,,Tweede Klasse-waardig vind ik. We wilden deze wedstrijd hoe dan ook winnend afsluiten. Snel een goal maken en dan viel er voor DOSR weinig meer te repareren. Zoals je al weet was dit mijn laatste seizoen. Voor mijn werk verhuis ik naar Breda. Ik werk bij defensie, de luchtmacht, en heb het daar druk mee. De bedoeling is dat ik wel blijf voetballen in Breda, mits er tijd over blijft. Dat ik contact met deze club hou is een ding wat zeker is.”

De tweede helft was een formaliteit. De score werd met nog drie goals naar 5-0 uitgebreid. Vlak na de pauze bracht Tom Bleijswijk de stand op 3-0. De 4-0 en 5-0 werden gemaakt door Tjeerd van de Zwaan en Jelle Geerlings. Zo sloot Foreholte het seizoen goed af door met een klinkende zege lijfsbehoud veilig te stellen. Missie geslaagd.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN