Het is hoogst onzeker of FC Lisse in de reguliere competitie nog kan beschikken over Thierry Monteny en Roel de Goede. Voor beiden lijkt de afsluitende wedstrijd tegen Jong FC Groningen over ruim anderhalve week te vroeg te komen.

De Goede viel vorige week zaterdag op bezoek bij IJsselmeervogels in de warming-up uit met hamstringklachten. ,,De diagnose is twee tot vier weken”, vertelde trainer Robbert de Ruiter zaterdag na de puntendeling tegen ONS Boso Sneek (1-1). ,,Roel focust zich enigszins op Groningen-uit.” De Goede werd de afgelopen twee wedstrijden vervangen door Boyd Stevens.

,,Hij heeft vier weken niets gedaan. Dat is lang. Om dan maar te zwijgen over de tijd die een speler nodig heeft om wedstrijdfit te worden.”

Ploeggenoot Monteny is voorzichtig op de weg terug. Hij stond vorige week voor het eerst weer op het trainingsveld en hoopt langzaamaan bij de groep aan te sluiten. Monteny kampt met kraakbeenschade aan de knie. ,,Er zijn losse stukjes die veel pijn veroorzaken. Ik heb vier weken niets gedaan, maar de situatie werd er niet veel beter op. Ik ben het nu met krachttraining aan het optrainen. Dat gaat gelukkig wél de goede kant op.”

Monteny heeft stiekem zijn zinnen gezet op het afsluitende competitieduel tegen de beloften van FC Groningen. ,,Als we daar kampioen kunnen worden, wil ik er bij zijn.”

Tijd nodig 
Trainer De Ruiter is een stuk voorzichtiger. ,,Thierry kan op zijn vroegst begin volgende week de groepstraining hervatten. Maar hij heeft vier weken niets gedaan. Dat is lang. Om dan maar te zwijgen over de tijd die een speler nodig heeft om wedstrijdfit te worden.”

Voor het overige kampt De Ruiter met een fitte selectie. ,,Ik moet nog even de exacte stand van zaken opnemen, maar ik hoorde in de kleedkamer geen klachten.”

Foto: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer