Het is hoogst onzeker of FC Lisse in de reguliere competitie nog kan beschikken over Thierry Monteny en Roel de Goede. Voor beiden lijkt de afsluitende wedstrijd tegen Jong FC Groningen over ruim anderhalve week te vroeg te komen.

De Goede viel vorige week zaterdag op bezoek bij IJsselmeervogels in de warming-up uit met hamstringklachten. ,,De diagnose is twee tot vier weken”, vertelde trainer Robbert de Ruiter zaterdag na de puntendeling tegen ONS Boso Sneek (1-1). ,,Roel focust zich enigszins op Groningen-uit.” De Goede werd de afgelopen twee wedstrijden vervangen door Boyd Stevens.

,,Hij heeft vier weken niets gedaan. Dat is lang. Om dan maar te zwijgen over de tijd die een speler nodig heeft om wedstrijdfit te worden.”

Ploeggenoot Monteny is voorzichtig op de weg terug. Hij stond vorige week voor het eerst weer op het trainingsveld en hoopt langzaamaan bij de groep aan te sluiten. Monteny kampt met kraakbeenschade aan de knie. ,,Er zijn losse stukjes die veel pijn veroorzaken. Ik heb vier weken niets gedaan, maar de situatie werd er niet veel beter op. Ik ben het nu met krachttraining aan het optrainen. Dat gaat gelukkig wél de goede kant op.”

Monteny heeft stiekem zijn zinnen gezet op het afsluitende competitieduel tegen de beloften van FC Groningen. ,,Als we daar kampioen kunnen worden, wil ik er bij zijn.”

Tijd nodig 
Trainer De Ruiter is een stuk voorzichtiger. ,,Thierry kan op zijn vroegst begin volgende week de groepstraining hervatten. Maar hij heeft vier weken niets gedaan. Dat is lang. Om dan maar te zwijgen over de tijd die een speler nodig heeft om wedstrijdfit te worden.”

Voor het overige kampt De Ruiter met een fitte selectie. ,,Ik moet nog even de exacte stand van zaken opnemen, maar ik hoorde in de kleedkamer geen klachten.”

Foto: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)