Het spel was misschien niet groots, maar toch was de uitslag er één om mee thuis te komen. Rijnsburgse Boys versloeg GVVV op de eigen Middelmors met 4-1. Raily Ignacio was met twee treffers de grote man en tilde zijn seizoenstotaal naar tien.

Bescheidenheid siert de mens. Ignacio (zie foto) speelde zeker geen verkeerde wedstrijd, was een constante plaag voor de verdediging van GVVV, maar stelde desondanks dat hij slecht had gespeeld. ,,Ik had veel balverlies. Geloof me, ik kan echt veel beter.”

Ook coach Niek Oosterlee weigerde de loftrompet te steken. ,,Ik heb geen moment echt rustig op de bank gezeten. Vooral de tweede helft hadden we veel slordig balverlies en hadden we moeite om de bal ook maar drie keer over te spelen. Om te zeggen dat we zoveel beter waren, nou nee. Ik ben over de uitslag natuurlijk tevreden, maar ik vind 4-1 wel een beetje geflatteerd.”

Zondagsschot

Ignacio dacht daar toch iets anders over. ,,Nee, ik vind het zeker niet geflatteerd. Wij hebben genoeg kansen gehad en zij nauwelijks. Die goal was een typisch zondagsschot.” Ignacio doelde op de overigens schitterende 0-1 van Koen Oost. De linksback schoot de bal na twaalf minuten van een meter of 25 achter de verbouwereerde Richard van Nieuwkoop. Via Martin van Eeuwijk kwam Rijnsburgse Boys negen minuten voor rust langszij.

In de tweede helft stelden de Uien orde op zaken. Ignacio scoorde eerst tweemaal, waarna Ronald Breinburg met een kopbal in blessuretijd de eindstand op 4-1 bepaalde. Ignacio was vooral opgelucht. ,,Ik had nog nooit van GVVV gewonnen. Dus deze 4-1 is dan wel heel lekker.”

Uitblinker aan de kant van Rijnburg was Marvin Wijks, die vooral een prima eerste helft speelde. De behendige vleugelaanvaller baalde alleen dat hij zijn sterke optreden niet had kunnen bekronen met een doelpunt. ,,Als ik voor mezelf spreek had er meer ingezeten. Ik heb niet maximaal geprofiteerd, had een goal of assist kunnen, misschien wel moeten maken.”

Maandag volgt een uitgebreid interview met een openhartige Wijks over het nog niet afgesloten hoofdstuk bij de profs, zijn gevoel bij Rijnsburg en de ambitie voor de tweede seizoenshelft.