SJC verloor voor de tweede keer dit seizoen van Neptunus/Schiebroek. Na de 2-6 thuisnederlaag in november gingen de Noordwijkers ditmaal in Rotterdam met 2-1 onderuit. ,,Neptunus is een lastige tegenstander voor ons: heel fysiek en door de lucht sterk”, reageerde coach Laurens Mouter. ,,Normaliter kunnen wij dat achterin wel opvangen, maar ditmaal door blessures niet.” SJC trad aan zonder verdedigers Jeffrey van Gijlswijk, Guus van der Hoeven en Mike Verhoek. Laatstgenoemde viel nog wel in.

SJC speelde een zeer goede openingsfase, maar verloor de controle toen Neptunus na een minuut of twintig één op één ging spelen. ,,Daaraan konden wij niet goed tegenwicht bieden.” Het leidde na rust tot de openingstreffer van de thuisploeg. De wedstrijd kreeg een zeer open karakter en SJC creëerde twee goede kansen om langszij te komen. ,,Maar hun keeper was vreselijk goed”, baalde Mouter.  In de slotseconden deed Richard Versteden nog iets terug, maar verder kwam SJC niet.

SJC deed door het verlies slechte zaken in de titelrace. Mouter: ,,Het klinkt gek, maar ik denk dat het ondanks de achterstand van zeven punten nog niet over is. We krijgen straks VELO, Magreb ’90 en Nieuwerkerk nog. Daar kunnen we veel goedmaken. Van de laatste drie wedstrijden hebben we er twee verloren. We hebben nu even tijd om fris in het koppie te worden. Het is bovendien zaak dat we de geblesseerde spelers terugkrijgen.”

Archieffoto: Johanna Wever