SJC had voor het duel met Magreb ’90 nog een kleine kans op het kampioenschap. Daarvoor moest worden gewonnen van de directe concurrent. De ploeg van Laurens Mouter verloor echter kansloos van misschien wel de toekomstig kampioen in de Eerste Klasse B op zondag. SJC kan zich daardoor gaan opmaken voor de nacompetitie. VIDB sprak met trainer Laurens Mouter over de terechte nederlaag en de kansen van zijn ploeg in de nacompetitie.

,,We konden het een uur goed bijhouden. Daarna waren zij echt te sterk. Zij hebben vijf, zes jongens die eigenlijk Hoofd-, misschien wel Topklasse moeten spelen. Neem bijvoorbeeld Kari El Kaddouri. Die jongen heeft natuurlijk niet voor niets bij Spakenburg en Sparta Nijkerk gespeeld.”

Toch brak Magreb ’90 pas na een uur spelen de ban. ,,Daarna gingen we één op één spelen en dan komen we tegen deze ploeg gewoon tekort. Met hun individuele klasse en acties heb je rugdekking nodig en die ontbrak. Uiteindelijk moeten we dan concluderen dat zij domweg de betere ploeg hebben.”

En dus kan de ploeg van Mouter zich, net als vorig seizoen, gaan opmaken voor de nacompetitie. ,,Vergeleken met vorig jaar hebben we wel stappen gezet. Ik geef ons daarom een goede kans. We spelen de ‘halve finale’ tegen de herkanser uit de Hoofdklasse. Dat is Goes, RKAVV of Nieuwenhoorn. Tegen alle drie maken we een goede kans. We hebben een nagenoeg fitte groep en geen schorsingen.”

Op de vraag of SJC wat te zoeken heeft in de Hoofdklasse, is Mouter duidelijk. ,,Dat denk ik wel ja. Natuurlijk zullen ze niet spelen voor de bovenste plekken, maar ik verwacht wel dat SJC zich kan meten met de andere ploegen. De selectie blijft nagenoeg intact en met een paar gerichte versterkingen staat er gewoon een goede ploeg. Daarbij is het in elk geval een beleving voor de club om zich weer eens te meten op Hoofdklasse-niveau.”

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN