Het is alweer een tijdje geleden dat de hele top vijf van het Mployment Topscorersklassement in één weekend droog bleef staan. Zelfs Katwijk-topschutter Marciano Mengerink, die de laatste weken zo op dreef was, kwam niet tot scoren tegen IJsselmeervogels. En zo veranderde er weinig in de top tien, al klom Tommy Bekooij van VVSB twee plekken.

De aanvaller uit Leiden, tevens de winnaar van het topscorersklassement van vorig seizoen, maakte zijn tiende competitiedoelpunt op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam (2-2). Bekooij haalde daarmee Jon-Joost Cornelissens en Ivo van der Vlugt in en staat daardoor nu op plek acht.

Op dreef
Ian van Otterlo van Ter Leede kwam dankzij zijn tiende competitiegoal tegen Nootdorp (4-1 winst) weer een stap dichter bij de top tien. De spits is de laatste weken goed op dreef en dat komt trainer Henk Wisman natuurlijk goed uit. Zeker met het oog op de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.

Twee nieuwe namen in het Mployment Topscorersklassement zijn verdedigers Matthijs de Mooij (Valken’68) en Kars Davina (zaterdagtak Van Nispen). De Mooij maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen in de topper tegen UVS (1-1), terwijl Davina met z’n allereerste goal voor de Zilkers bijdroeg aan de benauwde 2-1-zege op Kagia. De Van Nispen-verdediger speelde nota bene vorig jaar nog in het zevende van Voorschoten’97. Hem vinden we terug op de gedeelde 175ste plek.

Benieuwd op welke plaats jij staat in het algemeen klassement? Bekijk het Mployment Topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0POPULAIRE BERICHTEN