Hij keek er al dagen naar uit, maar moest eerst nog ‘gewoon’ Excelsior – PEC Zwolle fluiten. Voorhouter en scheidsrechter Allard Lindhout hoorde een week geleden dat hij VVSB – Katwijk mocht leiden, maar moest afgelopen vrijdag nog aan de bak in Rotterdam tijdens de eredivisiewedstrijd in Stadion Woudestein.

De berichten stroomden binnen bij de scheidsrechter toen hij vorige week met zijn gezinnetje vanuit Disneyland terug reed naar Nederland. Lindhout is naast KNVB-scheidsrechter ook nog werkzaam in het onderwijs en had herfstvakantie. ,,Ik kreeg behoorlijk wat appjes toen het bekend werd gemaakt. Dat is leuk terug rijden naar Nederland”, lacht Lindhout, die zijn roots heeft liggen in Warmond.

,,Ik merkte aan mijn omgeving dat iedereen het gaaf vond dat ik de bekerwedstrijd in Noordwijkerhout mocht fluiten. En dat deed mij goed, maar tegelijkertijd dacht ik alleen nog maar aan Excelsior – Zwolle. Ik ben wel zo ver in mijn carrière dat ik weet dat ik me op de eerstvolgende wedstrijd moet focussen.”

Arbitrale kwartet
Dat de keuze op de Voorhoutse scheidsrechter zou vallen hoopte hij vanaf het begin. Toen de bekerclash tussen de twee Bollenstreekclubs uit de koker kwam dacht Lindhout maar aan één ding: ‘Die wedstrijd wil ik hebben.’ ,,En ik denk dat hij ‘ons’ ook wel is gegund. Ik kom natuurlijk uit de Bollenstreek en mijn assistent Nicky Siebert en vierde man Bas Annegarn komen allebei uit Noordwijk. Dat maakte het wel compleet.”

allard-lindhout-opkomst Allard Lindhout begeleidt beide elftallen het veld op

Dinsdagavond was het zo ver en stond de leidsman tussen de beide aanvoerders bij de opkomst op het veld. Samen met Vladimir Jozic (VVSB) en Robbert Susan (VV Katwijk) betrad Lindhout als eerste het veld op De Boekhorst. ,,Die eerste passen het veld op… Ja, gaaf! Dat het een beetje schemerde en donker was, maakte de ambiance nog mooier. De beide supportersgroepen die achter de ploegen gingen staan. Het was en is echt een grote wedstrijd in onze omgeving, de Bollenstreek.”

,,Ik let dan op alles: zijn de beslissingen goed? Hoe kom ik over? Hoe ziet het totale plaatje eruit op beeld?”

En passant voegt Lindhout er aan toe dat hij niet alleen van de sfeer heeft genoten maar ook van de wedstrijd zelf. ,,Ja ik kan zeker genieten van mooi combinatiespel of acties, dat krijg je wel mee. Ik vond het van een hoog niveau. En je merkt het ook hoe het publiek reageert als een elftal zich onder de druk uit voetbalt of goed omschakelt. Ik vond bijvoorbeeld Katwijk heel dynamisch voetballen.”

Loep
Achteraf kijkt de scheidsrechter met een goed gevoel terug op de avond. ,,Na afloop hoor je niemand over ons, dat is goed.” De arbiter hoefde dan ook geen grote beslissingen te maken. Slechts één keer kwam hij in ‘gevaar’ toen Katwijk een penalty claimde, waar Marciano Mengerink buiten het strafschopgebied werd neergehaald. Ook de gele kaart die Lindhout trok voor die overtreding, bleek terecht.

Thuis analyseerde Lindhout de wedstrijd nog even op elk detail en zo legt ook zichzelf na VVSB – Katwijk onder een loep. ,,Ik let dan op alles: zijn de beslissingen goed? Hoe kom ik over? Hoe ziet het totale plaatje eruit op beeld? Maar wat vooral blijft hangen is de prachtige sfeer die er heerste. Deze avond was reclame voor de Bollenstreek.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO