"banner,,Ik denk dat je dit wel als een compliment kan zien. Als ze willen dat je terugkomt, dan zal je in het verleden waarschijnlijk wel iets goeds hebben gedaan”, zei Bas Naber over zijn tweede aanstelling bij SV Hillegom. De club waar hij successen mee vierde, moet hij nu behoeden voor degradatie. Een moeilijke klus, maar wel één waarin hij gelooft. 

Als één van de eersten wist Naber wat het lot was van zijn collega Stefan Teeken. Op donderdagavond, dus voor dat het nieuws naar buiten werd gebracht, kreeg de oefenmeester een belletje vanuit Hillegom. ,,Zij hebben mij toen de situatie uitgelegd en gevraagd of ik wat voor de club wilde betekenen. Ik heb de volgende dag toestemming aan AZ gevraagd en toen was het rond”, zei hij over de snelle onderhandelingen die hij met de eersteklasser had.

Analyse van JOS
Bij snelheid was de video-analist van AZ ook gebaat, aangezien er geen tijd te verliezen was voor de Hillegommers in de degradatiestrijd. Komende zondag wacht er namelijk een belangrijke wedstrijd tegen koploper JOS/Watergraafsmeer. Moeite met de omschakeling van zijn werkzaamheden in Alkmaar naar de zware klus in Hillegom had hij niet.

,,Deze ploeg heeft genoeg kwaliteit om het te redden en het belangrijkste is dat wij er met z’n allen voor gaan. Ik geloof er echt in dat wij het kunnen halen.”

,,Ik heb mijn contacten, dus met een analyse van JOS komt het wel goed”, gaat hij verder. ,,Ik vind het eigenlijk interessanter hoe wij zelf voor de dag komen. Ik ken de jongens gelukkig al een tijdje en ik heb laatst nog een wedstrijd van de club tegen Uitgeest gezien. Daardoor heb ik ook een goed beeld van de nieuwe jongens.”

Neuzen dezelfde kant op
Hoe Naber de problemen op De Zanderij gaat oplossen, wil hij niet loslaten. Men kan in ieder geval dezelfde trainer verwachten als in zijn eerste periode bij de club. ,,We gaan er eerst voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dat gaan we doen door keihard te knokken op het veld en met elkaar te werken. Verder ga ik gewoon op dezelfde voet verder als altijd. Ik blijf mezelf en dat is volgens mij ook de manier waarop we dit kunnen oplossen.”

Dat het een lastige klus gaat worden is een understatement. De ploeg staat op de laatste plaats en heeft nog acht wedstrijden om het gat naar de veilige plaatsen – wat vijf punten is – goed te maken. Daarnaast heeft Hillegom een loodzwaar programma. Het moet het nog opnemen tegen de volledige top-drie met om te beginnen koploper JOS.

,,Ik zie het juist als een enorme grote uitdaging die ik graag aan wil gaan.”

Iets moois neerzetten
,,Het gaat lastig worden”, is Naber direct eerlijk. ,,Laat ik het zo zeggen: ik had liever bij een ploeg ingestapt die bovenaan stond, maar ik ben niet iemand die  voor een situatie zoals deze wegloopt. Ik zie het juist als een enorme grote uitdaging die ik graag aan wil gaan. Deze ploeg heeft genoeg kwaliteit om het te redden en het belangrijkste is dat wij er met z’n allen voor gaan. Ik geloof er echt in dat wij het kunnen halen. Ik denk dat wij  in staat zijn om iets moois neer te zetten met z’n allen. Daar gaan we ook volop voor.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Hillegom schakelt snel door: oude bekende moet club van degradatie behoeden’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels