Lisan Alkemade en Rosa van Gool zijn er niet in geslaagd de finale van het jeugd-WK in Costa Rica te bereiken. Nederland O20 verloor in de nacht van donderdag op vrijdag, ondanks een goal van Van Gool, met 2-1 van Spanje.

Oranje verspeelde zijn kansen op een plek in de eindstrijd in de eerste helft. Halverwege was het 2-0 voor de Spanjaarden door twee goals van Gabarro Romero. Alkemade was bij beide treffers kansloos.

De Nederlandse talenten hadden het lastig, maar weigerden zich gewonnen te geven. Het leidde in de 54e minuut tot de fraaie aansluitingstreffer van Van Gool. De Sassenheimse vond met een schitterend geplaatst schot de verre hoek en bezorgde Spanje het eerste tegendoelpunt van dit toernooi.

Oranje ging voor de gelijkmaker, maar die bleef ondanks een aantal speldenprikjes jammer genoeg uit. Daardoor resteert in de nacht van zondag op maandag de troostfinale tegen Brazilië. De eindstrijd gaat tussen Spanje en Japan.

Bondscoach Jessica Torny kon uiteindelijk de uitschakeling wel relativeren, zo vertelt ze op de website van de KNVB. “We moeten eerlijk zijn. Spanje is gewoon echt een goed team en vandaag een maatje te groot voor ons. Maar met ietsje meer geluk had het balletje net onze kant op kunnen rollen. Dat is toernooivoetbal. Op basis van de tweede helft kunnen we met opgeheven hoofd verder. We hebben het nu zover geschopt met elkaar dat we ook die derde plaats en de medaille willen.”

Foto’s: FIFA

Lees ook: Alkemade en Van Gool stomen door richting halve finale WK

POPULAIRE BERICHTEN