Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de zaterdagtak van Van Nispen met grote cijfers heeft uitgehaald. De ploeg uit De Zilk zette WDS afgelopen zaterdagmiddag met gemak opzij (5-2). Ivo van der Vlugt beaamde dat de Van Nispen goede zaken deed, maar keek direct op de zaken vooruit. Bij een eventuele promotie van De Zilkers zullen er misschien wat aanpassingen gedaan moeten worden.

Voor de thee was de wedstrijd allang gespeeld. Het vriendenteam gaf de eerste vijfenveertig minuten vol gas en dat resulteerde in een fraaie score. Toen de ploegen de kleedkamer opzochten om aan de thee te gaan stond het al 5-0. De Ridder, Jon Joost Cornelissens, Marijn de Kok en tweemaal Van der Vlugt waren de doelpuntenmakers. Zodoende was de wedstrijd na helft één al gespeeld. In het tweede bedrijf nam de thuisploeg gas terug. Dit leidde tot twee tegentreffers. Doelpuntenmaker Van der Vlugt erkende dat dat een punt is waaraan zijn ploeg moet werken. Zeker met het oog op de toekomst.

Conditioneel
,,Het klopt dat wij conditioneel niet zo sterk zijn. Het is dan lekker dat je het in de eerste helft al beslist. Dat is ook één van onze kwaliteiten. Aan de andere kant; we winnen de eerste helft met 5-0, maar de tweede helft verliezen we met 2-0. Ik denk dat wij in de tweede helft nog vijf doelpunten hadden moeten maken, maar dat lieten we na.”

Van Nispen heeft in de Derde Klasse nog twee wedstrijden tegoed ten opzichte van de rest. In de tweede periode staat de ploeg twee punten achter op DWO, maar De Zilkers hebben dus minder verliespunten. Bij één overwinning heeft de ploeg genoeg en kan het zich gaan richten op de nacompetitie. Die overwinning moet dan behaald worden tegen Koudekerk of FC Oudewater.

Veranderingen
,,Ik mag wel hopen dat wij een wedstrijd winnen, ja” gaat Van der Vlugt verder over de stand in de periode. ,,Het zou wat zijn als wij weten te promoveren. In twee jaar tijd van de Vierde naar de Tweede Klasse. We weten ook wel dat er dan het één en ander moet veranderen. Ik denk niet dat een keer trainen of niet trainen dan genoeg is om overeind te blijven.”

,,Zoals wij gisteren de tweede helft spelen bijvoorbeeld. Als je dat in de Tweede Klasse doet tegen een Valken’68, dan krijg je echt alle hoeken van het veld te zien. In dat opzicht zouden we misschien wat moeten veranderen. Aan de andere kant hebben we tot nu toe genoeg mensen voor volgend jaar. Op ons ’trainingskamp’ heeft iedereen gezegd door te gaan. Behalve Michiel Polman, omdat hij bij vv Noordwijk een leuk team dat op niveau voetbalt gaat trainen.”