Door de 2-0 winst op FC ‘s-Gravenzande steeg Noordwijk naar de achtste plaats op de ranglijst. Het was de derde overwinning op rij en de tweede voor de nieuwe coach Dogan Corneille.

De zege kwam niet al te moeilijk tot stand, al gaven de bezoekers  de eerste helft nog aardig partij. Net als tegen Smitshoek werd door Noordwijk al na twee minuten een grote kans weggeven. Als Gravenzande-speler Sander Koeleman gekozen had voor een lob, had de ploeg van coach Robin Knoester zomaar op 0-1 kunnen staan. Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine kon de bal verwerken tot corner.

De ploegen waren vervolgens aardig aan elkaar gewaagd, maar de kansen waren schaars. Noordwijk kreeg wel vijf corners, maar ook daaruit werd niet gescoord. Corneille was dan ook niet helemaal tevreden over het eerste halfuur van de wedstrijd.

,,In de eerste helft zag je dat Raymond Manuputty drie keer goed doorkwam en Stefano Goncalves ook. Er ging te weinig over links vond ik zelf. We hadden veel gevaarlijker kunnen worden. In de rust heb ik het daar over gehad met de jongens. Je hebt kunnen zien dat we daarna beter gingen spelen”.

Loon naar werken

En daar was niets aan gelogen. Vol overgave ging Noordwijk op zoek naar de openingstreffer. Gravenzande trok zich terug en Noordwijk kon zich volledig uitleven. Het enige wat ontbrak was een doelpunt. Na een serie schermutselingen voor het doel van doelman Danny Koning viel de goal rond de 60e minuut. Mohammed Faouzi bediende Maurits Splinter, die knap op de been bleef en Koning verschalkte: 1-0.

Gesterkt door de goal ging Noordwijk op zoek naar meer. Die instelling werd een kwartier later beloond. Een vrije trap van Splinter kon Koning niet goed verwerken. Brayen Brocker profiteerde: 2-0. De wedstrijd was gespeeld. Dat Noordwijk niet verder uitliep naar een hogere score was het gevolg van een gebrek aan scherpte.

Tevreden Corneille

Noordwijk coach Cornelle;  ,,Er had nog wel een doelpuntje meer ingezeten voor ons. Maar ik ben erg tevreden over de jongens. Vooral over de tweede helft, waarin ze uitstekend hebben gespeeld en twee goals afleverden. Je kon voelen dat door ons sterke begin in de tweede helft een goal in de lucht hing. Als er een ploeg een doelpunt verdiende waren wij dat.”

Corneille sprak dan ook van een terechte zege. ,,Zeker. Gravenzande is er de tweede helft nauwelijks aan te pas gekomen omdat wij volledig de wedstrijd dicteerden. Ze kregen geen enkele kans. Ook lekker is dat we nu tweemaal op rij de nul hebben gehouden. Dat moet een extra stimulans zijn voor mijn ploeg”.

Volgende week wacht de volgende concurrent XerxesDZB, weer een nieuwe uitdaging voor de ploeg van Corneille.

Tekst: Hennie van de Weerd