Wederom legde Noordwijk een prima partij voetbal op de mat. Het mocht niet baten. In een uiterst aantrekkelijk duel trok de ploeg van Robbert de Ruiter aan het kortste eind. Lang tijd leek de wedstrijd op een puntendeling uit te lopen totdat Manuputty in de 85e minuut een bal verkeerd beoordeelde. Yildirim was er als de kippen bij en schoot zijn ploeg naar de 3 – 2 overwinning. Dat de Noordwijkers uiteindelijk met lege handen stonden was niet alleen zuur, maar ook een tikkeltje onterecht.

Net als vorige week schoten de Noordwijkers uit de startblokken en stond na 10 minuten (wederom) een comfortabele voorsprong van 0 – 2 op het scorebord. Faouzi opende in de 5e minuut na een knappe aanval de score. De 0 – 2 die daarop volgde, was een juweeltje. Middenvelder Diederick Hoogerwaard pikte het leer rond de middenlijn op, zag keeper Munten voor zijn doel staan en schoot de bal prachtig van 45 meter over de kansloze keeper heen (zie video op 1.30). Waar vorige week Excelsior ’31 geen antwoord had op de bliksemstart van Noordwijkers, was dat in Werkendam wel anders. Kozakken Boys voert niet voor niets de ranglijst aan. De ploeg van scheidend trainer Corneille – de oefenmeester vertrekt volgend seizoen naar IJsselmeervogels – schakelde een tandje bij en produceerde in de 16e minuut via Yildirim de aansluitingstreffer.

Daarna ontspon zich een aantrekkelijk duel met twee aan elkaar gewaagde teams. Vlak na rust vond een cruciaal moment plaats. In de 46e wees scheidsrechter Van Dongen gedecideerd naar de stip na een vermeende overtreding van Manuputty. Noordwijk schreeuwde moord en brand, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Irimazbilek liet Amezrine vanaf 11 meter vervolgens kansloos. Kozakken Boys speelde daarna wat minder tegen de klok en wist dus uiteindelijk via Yildirim de punten in Werkendam te houden. VIDB sprak kort met Amezrine, die met name over de scheidsrechter zijn bedenkingen had.

,,Doodzonde dit. We hadden zeker een puntje verdiend, vooral op basis van de eerste helft. Daarin krijgen we na de 0 – 2 nog een paar prima kansen die we niet maken. De tweede helft komen we meer met de rug tegen de muur te staan, maar ook dan krijgen we nog kansen. Dat we die niet maken, kunnen we onszelf verwijten. Daarnaast vind ik dat de scheidsrechter een erg vervelende rol speelde vanmiddag. Niet alleen aan onze kant, maar ook aan de kant van Kozakken Boys. Leuk dat de KNVB zulke jonge scheidsrechters aanstelt, maar ze lijken in hun eigen wereld te leven. Geef mij maar zo’n oude rot. Die voelt het spel veel beter aan. Zijn veel minder een robot. Met deze scheidsrechter viel niet te communiceren. Ja, met kaarten. In mijn ogen wordt het voetbal daar niet beter van. Neemt niet weg dat we deze wedstrijd hebben verloren. We hadden goede zaken kunnen doen, maar het spel gaf wederom vertrouwen. Volgende week tegen FC Lisse wordt cruciaal.”