In de voorbereidingsperiode slaagde vv Noordwijk er niet in om als winnaar van het veld te stappen. Ook in het bekerduel tegen s.v. O.S.S ‘20 in de eerste voorronde van de strijd om de KNVB-beker was dit niet het geval na negentig minuten. De 2-2 na anderhalf uur voetbal zorgde ervoor dat er in Noord-Brabant dertig minuten extra nodig waren. In de verlenging toonden de Noordwijkers zich conditioneel duidelijk de betere en trok het verdiend met 2-4 aan het langste einde tegen een ploeg die net als de rood-witten de stap naar de Derde Divisie wist te maken.

Noordwijk bezorgde zichzelf daarmee een mooi cadeau. Aanstaande dinsdagavond gaat het voor een plekje in het hoofdtoernooi op bezoek bij IJsselmeervogels. De zaterdagreus werd vorig jaar door Noordwijk in dezelfde ronde nog uitgeschakeld. Nu pal voordat het eerste competitieduel vier dagen later op de rol staat, geldt deze klassieker op De Westmaat als een fraai generaal voorafje.

Affiche
Noordwijk-verdediger Rob Overvliet is er blij mee dat zijn ploeg een ronde verder is. Ondanks het feit dat er zo vroeg in het seizoen drie duels in zeven dagen op het programma staan voor zijn ploeg. ,,Dit geeft vertrouwen. Het is eigenlijk een verlengde voorbereiding aan het worden. Spelen voor het ‘echie’ is goed voor de ploeg. Dat we dinsdag tegen een aansprekende tegenstander als IJsselmeervogels spelen, geeft helemaal iets extra’s. Dat zijn altijd mooie potjes.”

,,Voor rust hadden we het lastige met O.S.S. Een stugge en vooral fysieke ploeg.”

Na de vier doelpunten voor de rust (2-2), die alle vier binnen het halfuur vielen, bleek scoren voor beide teams daarna een stuk lastiger. Na de snelle 1-0 van Rob van Sonsbeek diende Noordwijk via twee snelle treffers van achtereenvolgens Denzel James en Tjeerd Westdijk de thuisploeg van repliek.

Lastig
O.S.S.’20 wenste echter van geen wijken weten. Opnieuw was het Van Sonsbeek die even later voor evenwicht zorgde. Met nog geen halfuur op de klok beloofde de 2-2 tussenstand het nodige vuurwerk. Overvliet: ,,Voor rust hadden we het lastige met O.S.S. Een stugge en vooral fysieke ploeg. Hoewel we niet echt veel weggaven, moeten er op dat onderdeel nog wel een paar puntjes op de i worden gezet.”

Na de thee had Noordwijk het een stuk minder lastig met de gastheren. Naarmate de wedstrijd vorderde en de conditie mee begon te spelen, leek de balans door te slaan in het voordeel van het meer vaardige Noordwijk. De bezoekers konden het verschil echter niet maken in de reguliere speeltijd.

,,Het kwam er toen alleen niet altijd uit. Dat mag in de voorbereiding.”

Oefening Staalt Spieren, vernoemd naar de plaats van herkomst, trof in de slotfase nog wel de lat, maar verder was het toch vooral Noordwijk dat in Oss de maat sloeg. Om uiteindelijk in de noodzakelijk geworden verlenging via Thomas Reynaers en invaller Nick van Staveren het pleit te beslechten

Voorbereiding
,,Uiteindelijk trokken we de wedstrijd in de verlenging naar ons toe, mede dankzij drie goede invalbeurten. Dat is ook de kracht van de ploeg. Voor de rest was dit een mooie graadmeter zo vlak voor de competitiestart. In de voorbereiding hebben we het tegen een aantal tweededivisionisten goed gedaan. Het kwam er toen alleen niet altijd uit. Dat mag in de voorbereiding. Die is daarvoor bedoeld. Het inpassen van nieuwe spelers verloopt goed en gelukkig is bijna iedereen momenteel fit. Afgaande op ons spel kan je stellen dat de ploeg nog steeds groeit. Daarom gaan we met een goed gevoel verder.”

Archieffoto: Ron van der Linden

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys bekert verder, maar tovert nog niet (plus video)’


POPULAIRE BERICHTEN