Noordwijk heeft vanavond de finale bereikt van de Districtsbeker in West II. De ploeg van Dogan Corneille versloeg in de halve finale competitiegenoot Jodan Boys met 1-0. Tien minuten voor rust kopte linkervleugelverdediger Brayen Bröcker de winnende treffer tegen de touwen.

Vorig jaar werd de ploeg in deze fase nog uitgeschakeld door zondagtopklasser HBS uit Den Haag en nu had Noordwijk het in de beginfase ook erg lastig met de formatie uit Gouda. Jodan Boys zette vroeg druk en zag al in de tweede minuut een schot op de lat belanden. Ook daarna behield de ploeg het initiatief. Totdat Ruperto Dorothea het leer vanuit een vrije trap panklaar op het hoofd van Brocker legde: 1-0. Noordwijk kwam beter in de wedstrijd. Vlak voor rust redde doelman Straver nog op een inzet van Emiel Wendt.

Na de rust moesten de bezoekers komen en dat leverde logischerwijs meer ruimte op voor de thuisploeg. Maar Marios Lomis (over) en Wendt (redding keeper en voorlangs) vergaten de marge te vergroten. Ook in het vervolg bleef de genadeklap uit, ook invaller Denze James kreeg hem er niet in, maar omdat het beste er al lang af was bij Jodan Boys kwam de zege niet in gevaar.

Morgenochtend volgt een uitgebreid verslag op de website.