Noordwijk en Katwijk schotelden het ruim 2.000 koppige publiek zaterdagmiddag op de Duinwetering een derby voor die van de eerste tot de laatste minuut boeide. Dat Katwijk haar ongeslagen status bij de buurman verspeelde, was te danken aan spits Emiel Wendt die op de valreep de 2-1 binnen werkte.

Een remise had de verhoudingen wellicht beter weergegeven, maar daar maalde niemand in het roodwitte kamp om na afloop. Noordwijk dwong de winst tegen de koploper af op basis van inzet, tactiek en durf. Dogan Corneille zwaaide zijn ploeg dan ook alle lof toe. ,,Zo spelen tegen de aanstaande kampioen vraagt om lef. Niemand mag een moment verzaken en omdat mijn ploeg hier goed mee omging, trokken we de winst uiteindelijk naar ons toe.”

Druk en hoekschoppen

Daarbij zat het de gastheren mee dat Emiel Wendt al na zes minuten adequaat reageerde op een voorzet van Maurits Splinter en het leer via het lichaam van Michiel van Dam achter Atam Koroglu werkte (1-0). Die vroege voorsprong noopte Katwijk tot een inhaalrace. Een klus die de koploper deze competitie al tien keer geklaard had en ook nu voor de hand lag. Katwijk voerde de druk op, dwong daarbij voor de pauze negen hoekschoppen af, maar slaagde er desondanks niet in om op gelijke hoogte te komen. Marciano Mengerink (inzet net over) en Joost Leonard (voorlangs) hadden de 1-1 wel op hun schoen, maar misten de roos. Aan de overzijde bleef het oppassen geblazen voor de bijzonder rappe Denzel James en Wendt, die bij enkele tegenstoten net iets teveel tijd nodig hadden om de score verder uit te bouwen.

nwkw070315MZ0L0077

Na de pauze werd Noordwijk zo mogelijk nog wat vaster op eigen helft teruggedrongen door Katwijk. Opnieuw regende het hoekschoppen, zodat de gelijkmaker een kwestie van tijd leek. Uiteindelijk knikte Robbert Susan na een uur spelen van dichtbij raak (1-1), waarmee een scenario zoals zich bij de koploper dit seizoen al eerder vaak voordeed voor de hand lag. Vreemd genoeg leek Katwijk na de gelijkmaker wat gas terug te nemen, maar het lag ook aan Noordwijk dat het duel vervolgens meer in evenwicht kwam.

TGV James

Met name James raasde enkele malen als een ware TGV over de rechterflank, waarbij ook in het hart van de Katwijk–defensie de alarmbellen flink rinkelden. De inbreng van de kleine flankspeler was na 87 minuten ook bepalend voor de einduitslag. Na met een aantal knappe acties de achterlijn te hebben gehaald was Emiel Wendt het volgende station. In twee instanties was Koroglu hierna een geslagen man (2-1), waarna Katwijk er in de resterende tijd niet meer in slaagde de schade te repareren.

,,Geen uitslag om je zorgen over te maken”, oordeelde Dick Schreuder na afloop. ,,Dat heb ik de ploeg ook verteld. We gaan gewoon door met waar we mee bezig zijn. Het voetbal was goed vanmiddag dus dat deed deugd. Dat je dan toch verliest is jammer. Een beetje een bedrijfsongeval. Verliezen op deze manier kan gewoon een keer gebeuren.”

Even verderop waande Noordwijk spits Emiel Wendt zich voor even in de zevende hemel. De geboren Noordwijker was uitgelaten over de overwinning en zijn hoofdrol. ,,Heerlijk om op deze manier van de koploper te winnen. Voor je eigen club twee keer scoren tegen zo’n goede ploeg. We hebben er met elkaar keihard voor gewerkt. En dat hebben we ook nog eens  negentig minuten volgehouden. Vandaag hebben we laten zien waartoe we in staat zijn. Dit smaakt naar meer.”

Foto’s: Ron van der Linden

[youtube id=”tQkfENU3DtM” width=”620″ height=”360″]

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen