Noordwijk heeft zaterdag vrijwel zeker het lot van Ter Leede bezegeld. De ploeg van coach Robbert de Ruiter zegevierde op de Roodemoolen met 3-2 door een late treffer van Maurits Splinter. Ter Leede is tot aan zijn nek in het drijfzand gezakt en heeft een wonder nodig om levend de overkant te halen.

Coach Henk Wisman had er vooraf niet omheen gedraaid. Om uitzicht te houden op lijfsbehoud moest er gewonnen worden van Noordwijk. Dat Ter Leede in de slotseconden een punt afhandig werd gemaakt, was zuur en ook onterecht, maar veranderde niets aan de uitgangspositie. ,,Nul punten of één, dat maakt niet zoveel uit. We hadden moeten winnen”, zei Wisman.

Wisman en ook aanvoerder Serge van den Ban zeiden het niet met zoveel woorden, maar bedoelden het wel: Ter Leede nam vandaag afscheid van de Topklasse. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt het gat met de p/d-plek van Noordwijk negen punten. De veilige twaalfde plaats van Capelle is zelfs twaalf punten uit zicht.

Fortuinlijk

Tegen Noordwijk vocht Ter Leede voor wat het waard was. De bezoekers gaven weliswaar tweemaal een voorsprong uit handen, maar Ter Leede was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Vooral in de tweede helft had de ploeg van Wisman de opponent voor het grijpen. Te vaak ontbrak het in de beslissende fase aan zorgvuldigheid. Daarbij keepte Mustafa Amezrine een puike partij en maakte hij zijn fout uit de eerste helft meer dan goed.

Ploeggenoot Stefano Goncalves opende na vijf minuten de score. De middenvelder leek in buitenspelpositie aangespeeld te worden, maar de vlag bleef omlaag. Uiterst koelbloedig schoot Goncalves uit een moeilijke hoek binnen. Mike Dam maakte een kwartier later de gelijkmaker, door in de rebound attent te reageren.

Spitsengoal

Acht minuten voor rust bracht Mohammed Faouzi met een echte spitsengoal Noordwijk opnieuw aan de leiding. Het antwoord van Ter Leede liet niet lang op zich wachten. Amezrine beoordeelde een vrije trap van Mitchell Kappenberg van zo’n dertig meter totaal verkeerd en ging onder de bal door: 2-2.

Amezrine herstelde zich in de tweede helft, waardoor Splinter uiteindelijk de gelegenheid kreeg om tot matchwinner uit te groeien. De invaller soleerde een minuut na zijn entree langs twee Ter Leede-spelers en schoot binnen. Het zorgde voor euforische taferelen bij Noordwijk. Ter Leede droop teleurgesteld af.

[youtube id=”GcwlxMlutgI?list=UUoPu1JlKYiCnG0e5uyjTKNA” width=”620″ height=”360″]