Heel af en toe draaien voetbalwedstrijden op een herhaling uit. De ontmoeting tussen Noordwijk en Spijkenisse vertoonde zaterdagmiddag grote overeenkomsten met die van 30 april 2016. Waar Noordwijk toen met een 5-0-voorsprong op zak aan de thee ging, vermeldde het scorebord ditmaal op Sportpark Duinwetering ‘slechts’ een 4-0-tussenstand. Die vijfde treffer kwam er na de pauze alsnog, maar omdat de gasten tussendoor het net ook wisten te vinden werd er afgesloten op 5-2. 

Die twee tegentreffers zaten Noordwijk-trainer Dogan Corneille na afloop nog het meest dwars. ,,Die tweede kan altijd vallen, maar de 4-1 mogen we onszelf aanrekenen. Natuurlijk ben ik dik tevreden met het aantal gescoorde doelpunten vandaag. Dat was onze eerste prioriteit na de winterstop. Stap twee, minder tegentreffers, hebben we niet kunnen zetten. Over dat punt ben ik toch wel doodziek”, aldus de winnende trainer die zijn ploeg voor de pauze bijzonder frivool over het kunstgras zag bewegen.

,,Hun laatste treffer, een schot vanaf 25 meter, kan altijd vallen. Zo eerlijk moet je zijn. Aan de 35 door ons gescoorde doelpunten is niets mis, maar 28 tegentreffers blijft teveel van het goede.” 

,,Dat uitstekende  voetbal werd vertaald in doelpunten waarin veel trainingsarbeid is gestoken”, vervolgde de oefenmeester  ,,Steeds de lopende mensen vinden om vervolgens toe te slaan. Dat is fantastisch om te zien”. Een paar meter verder blikte collega Peter Wubben heel anders terug. ,,Voor de pauze gaven we drie van de vier goals gewoon cadeau. Het was vandaag slap en zonder enige passie van onze kant”, mopperde hij

Daarmee deed de oefenmeester Noordwijk echter tekort. Zijn ploeg combineerde er geregeld lustig op los, maar miste in de eindfase steeds de juiste voortzetting. Noordwijk sloeg op dergelijke momenten juist genadeloos toe. Al na zeven minuten tekende de grieperige Denzel James, die na een voorzet vanaf de linkervleugel knap naar binnen sneed, voor de openingstreffer. Zeven minuten later leverde de rechterspits een assist af die door Tjeerd Westdijk van dichtbij tot de 2-0 werd gepromoveerd.

                                    Ruperto Dorothea won met Noordwijk opnieuw ruim van zijn oude club

Hoewel Spijkenisse zich bepaald niet verstopte, dwong het Mustafa Amezrine in het eerste bedrijf slechts eenmaal tot daadwerkelijk ingrijpen. Voor het overige strandden de aanvallende intenties van de bezoekers keer op keer op de hechte roodwitte defensie.

De mooiste goal van de middag viel nog binnen het halfuur te noteren toen Jeroen Borsboom het leer met het hoofd bezorgde bij de instormende Brayen Bröcker. De verdediger lepelde met de buitenkant van de linkervoet de 3-0 vervolgens op magnifieke wijze achter de kansloze Dyron Bijl in de winkelhaak. Een goal om in te lijsten. Daarmee was de doelpuntenkoek nog altijd niet op. Marios Lomis verzond de bal nog voor de thee bijna vanuit stand uit een vrije trap vanaf achttien meter met uiterste precisie over de muur. Bijl had opnieuw het nakijken.

,,Vorige week tikten we Rijnsburgse Boys tijdens het trainingskamp in een oefenduel in de eerste helft scheel. Dat leverde, niet overdreven, twaalf mogelijkheden op.  Uiteindelijk scoorden we slechts één keer.”

,,Toch hebben we dit seizoen wel vaker zo gespeeld”, verklaarde Corneille. ,,Alleen lukte het ons dan niet om dat in goals te vertalen, vandaag ging dat echter uitstekend.  Spijkenisse vind ik nog altijd de beste tegenstander in deze afdeling. Dan zijn die vijf treffers van ons alleen maar te verklaren omdat we in potentie over de beste ploeg beschikken, maar dat nog te weinig hebben laten zien. Vooral omdat we verdedigend te kwetsbaar waren. En dat zag je na de rust helaas weer terug. Die 4-1 mag nooit vallen. Gelukkig scoorden we daarna meteen weer waardoor de wedstrijd in feite dood werd gemaakt. Hun laatste treffer, een schot vanaf 25 meter, kan altijd vallen. Zo eerlijk moet je zijn. Aan de 35 door ons gescoorde doelpunten is niets mis, maar 28 tegentreffers blijft teveel van het goede.”

                                     Vreugde bij Stefano Gonçalves en Jeroen Borsboom na de 5-1

Dat de tweede helft van Noordwijk-zijde van veel minder allure was, vergaf Corneille zijn ploeg echter graag. Zonder de afwezige Emiel Wendt, voor onbepaalde tijd uitgeschakeld met een verrekking aan de knieband, en met Raymond Manuputty voor de met een flinke verhoging spelende Denzel James, creëerde Noordwijk ook na de doelwisseling een viertal uitstekende mogelijkheden. Alleen Stefano Gonçalves slaagde er nog in doel te treffen.

,,Vandaag hebben we een tikje uitgedeeld en onszelf tegelijkertijd een goede dienst bewezen. Vorige week tikten we Rijnsburgse Boys tijdens het trainingskamp in een oefenduel in de eerste helft scheel. Dat leverde, niet overdreven, twaalf mogelijkheden op.  Uiteindelijk scoorden we slechts één keer. Zij waren toen uiterst effectief en benutten alle vijf de kansen die ze kregen. Vandaag zaten we dan wel niet aan dat moyenne, maar we kwamen wel in de buurt. Als je het zo bekijkt kan ik uitstekend leven met die 5-2”, sloot Corneille lachend af.

Noordwijk- Spijkenisse 5-2 (4-0). 7. James 1-0, 16. Westdijk 2-0, 28. Borsboom 3-0, 36. Lomis 4-0, 53. Van Axel Dongen 4-1, 55. Gonçalves 5-1, 75. Polet 5-2

Noordwijk: Amezrine, Gonçalves, Le Congé, Smith, Bröcker, Hoogerwaard, Dorothea (79. Spil), James (45. Manuputty), Borsboom, Lomis, Westdijk (71. Van der Krogt)

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen