Noordwijk en Ter Leede zijn zaterdagmiddag op identieke wijze doorgedrongen tot de kwartfinales van de Districtsbeker. Beide zaterdaghoofdklassers wisten een ploeg uit 1B op vreemde bodem met twee goals verschil te verslaan. 

Ter Leede zegevierde met 1-3 bij Sportlust. De Sassenheimers leidden al na twintig minuten met 0-2 door goals van Jeffrey Bok en Tomas Arroyo. Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan, totdat de thuisploeg tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Even later tilde Bok met zijn tweede goal van de middag de marge weer naar twee.

Bij Brielle – Noordwijk was het halverwege 1-1. Emiel Wendt poetste op aangeven van Raymond Manuputty de openingstreffer van de gastheer weg. Direct na de thee namen de Noordwijkers via Tjeerd Westdijk de leiding, maar ditmaal wist Brielle langszij te komen. In de slotfase stelde Noordwijk de zege alsnog veilig. Axel Wendt scoorde uit een fraaie vrije trap en Ruperto Dorothea tekende in blessuretijd voor de 2-4.

Omdat SJC donderdagavond werd uitgeschakeld door ARC zijn Ter Leede en Noordwijk de enige overgebleven troeven uit de regio. Clubs uit de Tweede en Derde Divisie doen vanwege de overvolle speeldagenkalender dit jaar niet meer mee aan de Districtsbeker.

Foto: Ron van der Linden

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO