Zonder tot goed voetbal te komen incasseerde Noordwijk op de eigen Duinwetering dankzij een 2-1 overwinning op Swift drie kostbare punten. Zonder slag of stoot ging dat echter niet. De stroef draaiende roodwitten hielden de nipte voorsprong, die kort na rust op het scorebord verscheen, ook in de slotfase vast. Het spook van een late gelijkmaker bleef in de ruim acht minuten toegevoegde tijd echter rondwaren, alvorens een zucht van verlichting geslaakt kon worden.

Natuurlijk vielen er verzachtende omstandigheden aan te voeren voor de matige vertoning van de thuisploeg. Mustafa Amezrine, Ruperto Dorothea en Tjeerd Westdijk vergezellen sinds kort de al enige tijd afwezige Raymond Manuputty in de ziekenboeg. Hierdoor diende er door Dogan Corneille vooraf flink gesleuteld diende te worden aan het team dat na een zwakke seizoenstart met zeven punten uit de voorgaande drie wedstrijden in ieder geval tekenen van herstel had getoond.

nwswift291016-00004Marios Lomis stift de bal langs doelman Dennie van der Giezen die het nakijken heeft

Die tendens leek zich al kort na de aftrap voort te zetten. Denzel James reageerde attent op een doorkopbal om vervolgens de Swift-defensie zijn hielen te laten zijn. Vrij voor goalie Dennie van der Giezen bleef de rappe aanvaller koel (1-0). Die snelle treffer bleek echter geen opmaat voor meer doelpunten van de thuisploeg.Integendeel, het vlotjes combinerende Swift zorgde in het eerste bedrijf voor het nodige gevaar, maar eenmaal beland in de buurt van Nick Sanders bleek de creativiteit bij de hoofdstedelingen een stuk minder. Noordwijk dat bij voorkeur de lange bal hanteerde kwam voor de pauze niet verder dan één vloeiende aanval, met Marios Lomis als eindstation. Dit keer bleef Van der Giezen de situatie meester.

,,Om dat verlies op te vangen is deze selectie groot en sterk  genoeg. De jongens die er wel stonden hebben het goed gedaan”

Uiteindelijk werd de blessuretijd van het eerste bedrijf Noordwijk alsnog noodlottig. Uit een hoekschop bracht oud-Quick Boys -speler Mike Ruijter het leer met het hoofd in de doelmond, waar Daan van Benthem in een mêlee van Noordwijk-spelers alsnog het beslissende tikje mocht geven. Corneille: ,,Zo’n doelpunt en dan ook nog eens op dat moment mag natuurlijk niet vallen. Onbegrijpelijk. Vervolgens konden we weer opnieuw beginnen. Kom je op welk moment dan ook op 2-0 dan is de wedstrijd gespeeld. Dat lukte niet en dan maak je het jezelf toch weer onnodig moeilijk”, analyseerde de oefenmeester.

nwswift291016-00007De sneue aftocht van Doelman Nick Sanders. De ziekenboeg raakt voller en voller

Die zag zijn ploeg na 55 minuten opnieuw de leiding nemen toen Jeroen Borsboom de diepte in werd gestuurd. De aanvaller behield het overzicht en leverde de bal panklaar in bij Marios Lomis die vervolgens de 2-1 op het scorebord zette. Hierna bleef het spel op een neer golven zonder dat beide ploegen zich echt grote kansen verwierven. Noordwijk zag in die fase de ziekenboeg verder in omvang toenemen. Eerst moest Martijn le Congé met een kuitblessure  afhaken, daarna ook doelman Sanders die na een interceptie buiten de eigen zestien tegen een hamstringblessure opliep.

De hieruit voortvloeiende wissels veranderen echter weinig aan het spelbeeld. Ook nu was het meer spannend dan fraai wat het publiek kreeg voorgeschoteld, waarna de thuisploeg kort voor het laatste fluitsignaal nog een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de overwinning van wat meer cachet te voorzien. Een terecht toegekende strafschop werd door matchwinnaar Marios Lomis echter te slap ingeschoten, zodat goalie Van der Giezen zich gemakkelijk over het leer kon ontfermen. Toch was het eind goed al goed voor Noordwijk dat voor de vierde maal op rij ongeslagen bleef en zich daardoor weer wat opwerkte op de ranglijst.

‘We komen eraan’
Corneille schreef het mindere spel zeker niet toe aan het missen van een aantal dragende krachten. ,,Om dat verlies op te vangen is deze selectie groot en sterk  genoeg. De jongens die er wel stonden hebben het goed gedaan. We hebben vandaag bewust het middenveld overgeslagen. Die keuze leverde ons uiteindelijk ook twee doelpunten op. Daarmee hebben we het goed gedaan. Het niveau van een jaar geleden halen we nog altijd niet. Dat betekent ook weer dat we een stuk beter kunnen. Dat heeft vooral met zelfvertrouwen te maken en dat krijg je alleen maar als je wint. Wat dat betreft zijn we nu aan een goede serie bezig. Ik denk dan ook dat een aantal clubs niet blij is dat we vandaag hebben gewonnen. Let maar op: we komen eraan”, voorspelde Corneille.  Waarna de assistent-trainer van Willem II zich als een haas richting Tilburg begaf voor het thuisduel zijn ploeg tegen FC Groningen.

Noordwijk – Swift 2-1 (1-1). 4. James 1-0, 45+1. Van Benthem 1-1, 55. Lomis 2-1.

Noordwijk: Sanders (62. Van der Poel). Smith, Le Congé (59. Michel), Veerman, Bröcker, Hoogerwaard, Gonçalves, Hoogerwaard, van der Krogt (79. De Jel), James. Lomis, Borsboom.

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)