Noordwijk heeft zaterdag in eigen huis verloren van Spakenburg. De koploper van de Betnations Divisie zegevierde op de Duinwetering met 0-3. Alle treffers vielen na rust.

Beide ploegen kwamen midweeks voor de KNVB Beker in actie. Spakenburg won met 3-1 van Helmond Sport, terwijl Noordwijk nipt verloor van ADO Den Haag: 0-1. De Hagenezen speelden ruim een uur met een man minder, maar de ploeg van Kees Zethof wist het numerieke overtal niet uit te buiten.

Rood voor Bosma en Artien
Ook nu werd er op Sportpark Duinwetering snel rood gezien, in dit geval zelfs tweemaal. Noordwijker Sander Bosma en Spakenburg-verdediger Masies Artien werden in de twintigste minuut allebei van het veld gestuurd. Bosma kreeg direct rood vanwege (vermeend) natrappen en Artien ontving vanwege wat duw- en trekwerk dat ontstond zijn tweede gele kaart.

De stand op dat moment was nog 0-0 en daar mocht Noordwijk het meest blij mee zijn. Met wind in de rug was Spakenburg in de openingsfase veel sterker, maar de bezoekers wisten via onder meer Mukhtar Suleiman, Artien en Ahmed el Azzouti (allemaal oud-spelers uit onze streek) niet toe te slaan.

Geen strafschop
Met tien tegen tien ging het Noordwijk beter af. De aanvalsdrang van Spakenburg nam wat af en Noordwijk kreeg meer controle. De supporters van de thuisploeg veerden kort voor rust op, toen Quinton Christina werd gevloerd. Het leek een terechte claim voor een strafschop, want de middenvelder werd gehaakt, maar de arbitrage ging er niet in mee

De tweede helft had Noordwijk wind mee en hoopte het ongetwijfeld op een goede uitkomst, mede vanwege het gevaar dat de ploeg doorgaans sticht door de lucht. Het pakte echter anders uit. Binnen zes minuten stond het 0-2. Eerst werd El Azzouti aan de rechterkant gevonden en de oud-Katwijk-spits haalde verwoestend uit. Even later kopte verdediger Koos Werkman binnen.

Via de opportunistische boeg
In beide gevallen zat Noordwijk-doelman Lars Jansen er met de vingertoppen aan, maar het mocht voor de thuisploeg niet baten. De roodwitten gooide het daarna op een opportunistische boeg. Dat leidde tot wel wat dreiging hier en daar, maar geen uitgespeelde kansen en goals.

Kort voor tijd liep Spakenburg nog uit naar 0-3 via een beheerst lobje van Floris van der Linden.

Noordwijk – Spakenburg 0-3 (0-0)
49. Ahmed El Azzouti 0-1
52. Koos Werkman 0-2
84. Floris van der Linden 0-3