Noordwijk heeft dinsdagavond zijn eerste zege sinds 11 november geboekt. De Noordwijkers wonnen dinsdagavond het inhaalduel met AFC 1-3. De thuisploeg kwam al snel aan de leiding, maar Noordwijk poetste in de tweede helft de achterstand weg. Eén van de doelpuntenmakers aan Noordwijkse kant was doelman Lars Jansen met een door de wind gedragen poging van eigen helft.

De wedstrijd stond eigenlijk voor anderhalve week terug gepland, maar werd toen verplaatst vanwege bekerverplichtingen van AFC. De Amsterdammers werden in Arnhem uitgeschakeld door Vitesse: 1-0.

Een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil liep Noordwijk de afgelopen twee wedstrijden tegen Katwijk (0-1) en Excelsior Maassluis (1-0) op. Om niet te ver weg te zakken op de ranglijst – de roodwitten wonnen al acht opeenvolgende wedstrijden niet – was Noordwijk er veel aan gelegen een resultaat te boeken op Goed Genoeg.

Grove fout heeft gevolgen
Noordwijk begon nog aardig, maar kwam in de negende minuut door een ketser van jewelste op achterstand. Splinter de Mooij pikte op na een te korte terugspeelbal van Jesper de Vré en bediende ploeggenoot Soufiane Hetli voor een leeg doel: 1-0. Even later was De Mooij dicht bij een verdubbeling van de score, maar zijn kopbal ging net over.

Het waren met een zeer krachtige wind en aanhoudende regen barre omstandigheden. Noordwijk had met wind tegen moeite om gevaarlijk te worden en was enkel een keer dreigend na een uitbraak: De Vré schoot recht in de handen van goalie Gijs van Zetten. Voor De Vré was het overigens na 35 minuten al einde wedstrijd. Hij werd vervangen door Lucas Coopmans. Riley Reemnet ging op het middenveld spelen.

Noordwijk rammelt aan de poort
In de tweede helft had Noordwijk de wind mee en ging het overwicht nu naar de bezoekers. De Duinwetering-bewoners rammelden steeds aan de poort, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde het overwicht aanvankelijk niet. Daarnaast leverden schoten uit de tweede lijn van Sem van Oosten en Reemnet niets op.

AFC moest terug, maar kreeg halverwege de tweede helft wel de grootste kans. Invaller Nigel Hasselbaink was er doorheen, maar werd gestuit door doelman Jansen. Dat bleek een cruciale redding, want na 71 minuten volgde de gelijkmaker. Ditmaal viel de bal wél goed. Na een kopbal van Emiel Wendt belandde het leer voor de voeten van Dylan Rietveld, die afdrukte: 1-1.

Jansen scoort van halverwege eigen helft
Noordwijk wilde meer en kreeg ook meer. De maker van de 1-2 was uiteindelijk een bijzondere. Doelman Jansen peerde naar voren in een poging de voorwaartsen te bedienen. De bal kreeg door de wind echter zoveel snelheid mee dat doelman Van Zetten zich er volledig op verkeek: 1-2. Opvallend was dat Jansen na zijn inzet in botsing kwam met Marciano Mengerink, vervolgens kermend van de pijn naar de grond ging en nauwelijks meekreeg dat de bal het Amsterdamse doel inging.

Het werd uiteindelijk nog mooier voor Noordwijk, want invaller Ruben Marbus prikte bij zijn eerste balcontact de 1-3 binnen.

AFC – Noordwijk 1-3 (1-0)
Goal: Dylan Rietveld, Lars Jansen, Ruben Marbus

Check ook: Noordwijk legt trefzekere aanvaller uit Derde Divisie vast