Een zogenaamde 6-punten wedstrijd, de derby tussen Noordwijk en Ter Leede. Uteindelijk trokken de Noordwijkers aan het langste eind door een zondagschot van Stefan Mertens. Door die zege krijgt Noordwijk weer wat lucht en lijkt het lek, ook na een goede wedstrijd tegen Vitesse, enigszins boven.

Hoe anders zaten de mannen van Ter Leede er bij. Nog altijd zonder hoofdtrainer en in het bezit van de rode lantaarn kennen de Sassenheimers een moeizame start als debutant in de Topklasse. Het wil maar niet meezitten voor de rood-gelen. De wedstrijd aan de Duinwetering was daar geen uitzondering op.

Ter Leede begon overigens prima aan de wedstrijd. Na 2 minuten schoot Olaf Schel met een knappe lob de 1-0 op de borden. Noordwijk zette daarna aan en was de betere (voetballende) ploeg. Aan de logische 1-1 van Goncalves ging dan ook een knappe aanval vooraf. Met een middenveld met Hoogerwaart, Goncalves, Mertens en de sterk spelende Blonk zit er een hoop voetbal in de Noordwijkse ploeg.

Doelpuntenmachinge Yordi Teijsse haperde na rust opvallend door een niet te missen kans aan zich voorbij te laten gaan. Aan de andere kant was het nota bene centrale verdediger Rob Overvliet die oog in oog met Van der Ban faalde. Uiteindelijk brak Mertens in 88e minuut de ban. Geholpen door Van de Ban en de wind werkte de middenvelder het leer vanaf een meter of dertig knap binnen.

Voor een samenvatting en een reactie van Stefan Mertens, check onze video pagina.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude