Een zogenaamde 6-punten wedstrijd, de derby tussen Noordwijk en Ter Leede. Uteindelijk trokken de Noordwijkers aan het langste eind door een zondagschot van Stefan Mertens. Door die zege krijgt Noordwijk weer wat lucht en lijkt het lek, ook na een goede wedstrijd tegen Vitesse, enigszins boven.

Hoe anders zaten de mannen van Ter Leede er bij. Nog altijd zonder hoofdtrainer en in het bezit van de rode lantaarn kennen de Sassenheimers een moeizame start als debutant in de Topklasse. Het wil maar niet meezitten voor de rood-gelen. De wedstrijd aan de Duinwetering was daar geen uitzondering op.

Ter Leede begon overigens prima aan de wedstrijd. Na 2 minuten schoot Olaf Schel met een knappe lob de 1-0 op de borden. Noordwijk zette daarna aan en was de betere (voetballende) ploeg. Aan de logische 1-1 van Goncalves ging dan ook een knappe aanval vooraf. Met een middenveld met Hoogerwaart, Goncalves, Mertens en de sterk spelende Blonk zit er een hoop voetbal in de Noordwijkse ploeg.

Doelpuntenmachinge Yordi Teijsse haperde na rust opvallend door een niet te missen kans aan zich voorbij te laten gaan. Aan de andere kant was het nota bene centrale verdediger Rob Overvliet die oog in oog met Van der Ban faalde. Uiteindelijk brak Mertens in 88e minuut de ban. Geholpen door Van de Ban en de wind werkte de middenvelder het leer vanaf een meter of dertig knap binnen.

Voor een samenvatting en een reactie van Stefan Mertens, check onze video pagina.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO