Noordwijk deed zaterdagmiddag in Hoornaar uitstekende zaken. Tegen het eveneens in de Hoofdklasse A nog ongeslagen SteDoCo bleef de formatie van Kees Zethof met 0-2 aan de goede kant van de score. Zelfs een gemiste strafschop in de openingsfase kon Noordwijk deze middag niet van de wijs brengen. Een lekkere opsteker, nadat een week eerder bij Ter Leede in blessuretijd nog twee punten werden ingeleverd.

,,Die zitten weer in de knip”, aldus een goedgemutste Emiel Wendt na afloop. ,,Nadat we met drie winstpartijen op rij waren begonnen, was het zaak die goede lijn door te trekken. Vervolgens kregen we dus Ter Leede en SteDoCo, beide twee directe concurrenten en ook nog eens in een uitwedstrijd. Je mag nu zeggen dat we echt een goede start kennen.  Maar de focus gaat nu weer volledig op Swift, dat volgende week naar ons toekomt. We zijn gewaarschuwd voor de ‘Beul van Vitesse’. Ook dan moeten we uitstralen dat er aan De Duinwetering niets te halen valt.”

,,Natuurlijk is dit nog maar het begin, we moeten vooral nuchter blijven.”

De Noordwijk-selectie bulkt momenteel van het zelfvertrouwen. Mede ingegeven door de uitstekende seizoensstart natuurlijk. Daar waar rood-wit een jaar geleden vanaf het begin achter de feiten aanliep, probeert het dit seizoen vanaf de start de toon te zetten. In die opzet slaagt het team voorlopig met verve.

Zo ook in Hoornaar, waarin het in de openingsfase gelijk opging, waarna Noordwijk de touwtjes in handen nam. Op aangeven van Raymond Manuputty, terug in de basis en door Zethof verrassend als rechterspits geposteerd, leek Emiel Wendt de score te openen. Een handsbal aan SteDoCo-zijde voorkwam dat, maar Thomas Reynaers vond vanaf elfmeter vervolgens Stedoco-goalie Mark Smith op zijn weg.

Uitstel van executie
Het betekende slechts uitstel van executie voor de thuisploeg, want na een klein halfuur kwam Noordwijk toch op voorsprong. Het voorbereidende werk was van Denzel James en de afronding van Tjeerd Westdijk: 1-0. ,,We wisselden in die periode de lange bal af met goed positiespel en daar had SteDoCo de nodige moeite mee. Al met al een terechte voorsprong halverwege”, vond Wendt.

In een wedstrijd die na de doelwisseling meer in evenwicht was, kregen beide ploegen nog mogelijkheden op een treffer. Goed keeperswerk aan beide zijden voorkwam dat. Wendt: ,,Echt moeilijk werd het niet. Verdedigend stond het goed bij ons, dus eigenlijk hebben we over de hele wedstrijd weinig weggegeven. Voetballend waren we de betere ploeg, maar SteDoCo bleef goed meedoen. Vooral omdat ze fysiek heel sterk waren. Maar toch, alles bij elkaar, een verdiende overwinning.”

Puntertje
De beslissing viel in de slotfase toen doelpuntenmaker Westdijk zijn compaan, Emiel Wendt succesvol in stelling bracht. Het puntertje van Wendt was vervolgens voldoende om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. ,,Dat tweede doelpunt gaf ons een extra marge, want we wisten dat SteDoCo met het eindsignaal in zicht, nog meer zou drukken. Gelukkig hielden we stand”, aldus de maker de de tweede Noordwijkse treffer.

,,Er verzaakt niemand en iedereen beseft dat het  met elf spelers niet gaat lukken dit seizoen.”

Vervolgens wilde Wendt nog wel even ingaan op het succes van zijn ploeg in de eerste vijf duels. ,,Natuurlijk is dit nog maar het begin, we moeten vooral nuchter blijven. Er staat een gretige groep met een trainer die blijft hameren op de dingen die verkeerd gaan. Daarnaast is de concurrentiestrijd hevig. Wie niet presteert kan zomaar afvallen. Deze groep is daar breed genoeg voor.”

,,Kijk maar eens naar Raymond Manuputty en Diederick Hoogerwaard. In een nog niet zo lang verleden beide vaste waarden. Zij stonden er in eerste instantie gewoon naast. Waar je nog weleens ziet dat spelers in dan het hoofd laten hangen, hebben zij zich knap teruggevochten. Dat is ook tekenend voor deze groep. Iedereen is scherp. Er verzaakt niemand en iedereen beseft dat het  met elf spelers niet gaat lukken dit seizoen.”

SteDoCo – Noordwijk 0-2 (0-1). 27. Westdijk 0-1, 84. Wendt 0-2

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Le Congé,  Wendt, Reynaers, Manuputty, Westdijk (86. Bosma), James (74. Van Staveren)

Archieffoto: Ron van der Linden

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude