Noordwijk moet het de komende weken in de degradatiestrijd stellen zonder Diederick Hoogerwaard. De middenvelder heeft vorige week tegen Excelsior Maassluis de binnenband van zijn knie gescheurd. De revalidatie zal zo’n zes weken in beslag nemen. ,,Er is mij verteld dat ik mij moet richten op de nacompetitie. Ik hoop vanzelfsprekend dat het niet zover hoeft te komen.”

Toch is de kans groot dat de Noordwijkers het seizoenen zullen moeten verlengen. De ploeg van Robbert de Ruiter staat momenteel twaalfde, een p/d-plek. De achterstand op een veilige plaats bedraagt vier punten. In de Topklasse staan nog drie speelronden op het programma.

Hoogerwaard kwam in de zomer van 2012 over van ADO Den Haag en is een vaste waarde op het middenveld. ,,Ik heb de afgelopen twee seizoenen bijna alles gespeeld. Dit kan nu eenmaal gebeuren. Dat is helaas ook voetbal.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN