[slideshow_deploy id=’45842′]

Juist nu de prijzen verdeeld gaan worden, lijkt Noordwijk het spoor bijster te zijn. De zelfbenoemde titelkandidaat leed zaterdag in Amsterdam op bezoek bij Swift een dure 2-0 nederlaag waarbij het gemis van vijf vaste basiskrachten zich danig liet voelen. Na drie nederlagen op rij lijken nu ook de kansen op deelname aan de nacompetitie in het geding te komen.

Toch had er zonder Denzel James en Ruperto Dorothea, beide geblesseerd, en het geschorste trio Martijn le Congé, Emiel Wendt en Brayen Bröcker, meer in moeten zitten voor de formatie van Dogan Corneille. Dat was althans de mening van Noordwijks clubtopscorer Marios Lomis. ,,Natuurlijk was het even zoeken naar de juiste formatie. Vijf vaste waarden vervangen is geen sinecure. Toch mag dat niet als excuus gelden voor alweer de derde nederlaag op rij. Echt goed was het niet van onze kant, maar we halen de rust met 0-0 en tot dan is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Daarna loopt het echter alsnog verkeerd af.”

Niet ontevreden
Dat alles na een eerste helft waarin Noordwijk al snel de hulp van het houtwerk nodig had om niet op achterstand te komen. Vervolgens kregen de roodwitten meer vat op de tegenstander, maar veel verder dan een op de doellijn weggeroeide inzet kwam Noordwijk niet. ,,Met de 0-0 halverwege waren we dan ook niet ontevreden, maar dat veranderde na de pauze al snel toen we op achterstand kwamen”, sipte Lomis.

Wie anders dan Bas Buimer, tot zaterdag met zeventien treffers de onbetwiste topscorer in de Hoofdklasse A, was met een doeltreffende kopstoot na een indraaiende hoekschop verantwoordelijk voor dit wapenfeit waarna Noordwijk nog meer uit haar schulp moest kruipen. ,,Daarbij mag ik het mezelf aanrekenen dat ik de kans op de gelijkmaker liet liggen”, trok Lomis het boetekleed aan. ,,In plaats van 1-1 staan we halverwege de tweede helft met 2-0 achter toen de bal uit een vrije trap via de muur in de goal verdween. Vervolgens konden we alleen nog maar met opportunistisch voetbal proberen de schade te herstellen en dat is helaas niet gelukt.”

Uitstralen
Op de dag dat Noordwijk door de remise van Achilles Veen bij RVVH en de nederlaag van Ter Leede tegen Ajax goede zaken had kunnen doen op de ranglijst, deelde het echter volop mee in de heersende malaise. Na de eerdere nederlagen RVVH en de nederlaag in blessuretijd tegen Ter Leede is de titel en daarmee rechtstreeks promotie uit beeld verdwenen. Wat resteert is een voorlopige vijfde plek in de rangschikking en dat is niet voldoende om straks mee te doen in het competitietoetje, dat nacompetitie heet. ,,Dat boek mogen we zelf niet dichtslaan”, houdt Lomis er de moed in. ,,In de resterende vijf wedstrijden moeten we alles uit de kast halen om minimaal plek vier te bemachtigen. Natuurlijk is het verlies tegen Swift na de onnodige opdoffer tegen Ter Leede opnieuw een tegenvaller. Druk voel ik niet, maar om toch zover te komen moeten we in de resterende wedstrijden wel uitstralen wat we willen. Laten we daar eerst maar eens mee beginnen.”

Swift – Noordwijk 2-0 (0-0). 51, Buimer 1-0, 68. Van Wakeren 2-0

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Smith, Metin, Hoogerwaard (74. Duindam), A. Wendt (61. Van der Meij), Gonçalves, Van der Krogt, Borsboom, Lomis, Westdijk.

Foto’s: Ron van der Linden