De echte hoofdprijs ging dit seizoen aan de neus van Noordwijk voorbij en met al een vervangende periodetitel op zak voelde de 2-1 winst bij FC Breukelen en daardoor ook het behalen van de tweede periodeprijs zo feestelijk aan als in een dergelijk geval te doen gebruikelijk. Na het laatste fluitsignaal waren de gedachten van rood-wit al helemaal bij dinsdagavond als DOVO naar de Duinwetering komt voor het eerste deel van het tweeluik om promotie naar de Derde divisie.

,,Eigenlijk viel er vandaag voor ons weinig te winnen”, oordeelde Noordwijk-verdediger Martijn le Congé. ,,Maar we hebben gedaan wat we moesten doen: winnen. Goed was het niet, maar wat kun je ook verwachten van een dergelijke wedstrijd. Het was vooral belangrijk, met het oog op de nacompetitie, dat we deze wedstrijd zonder blessures of kaarten door zouden komen. Dat is gelukt en daar lag de echte winst”, vatte de Noordwijk-verdediger het duel samen.

Kwartet
Dat de nacompetitie vooraf al door de hoofden van de Noordwijkers speelde werd al duidelijk aan de hand van de formatie die binnen de lijnen kwam. Jeroen Borsboom, Diederick Hoogerwaard en Raymond Manuputty werden gespaard, terwijl Brayen Bröcker en Ruperto Dorothea die op scherp stonden uit voorzorg ook aan de kant bleven. Om die reden verschenen er deze middag vier ‘echte’ Noordwijkers aan de aftrap. Naast Emiel Wendt en broer Axel maakten Lars Warmenhoven en Tom Duindam het kwartet vol.

Emiel Wendt met een kunststukje

Attractief werd het nooit op sportpark Broekdijk Oost waar Noordwijk al snel op weg leek naar een monsterscore. Binnen twaalf minuten bezorgden Tjeerd Westdijk en Lars Warmenhoven hun ploeg een 0-2 voorsprong. Bewust of niet, Noordwijk nam wat gas terug waardoor het eerste bedrijf uitdraaide op een matige voorstelling waarin niet meer gescoord werd. Kansen waren er overigens wel, waarbij de grootste mogelijkheid voor Stefano Gonçalves was. Op slag van rust had de routinier de wedstrijd in het slot moeten gooien. Dat lukte echter niet, waarna FC Breukelen na de thee zowaar toch nog probeerde de bordjes te verhangen.

,,Ik ben nu dertig en twee seizoenen op rij de beker winnen is iets wat niet zo snel meer gaat gebeuren.”

,,Het voelde voor mij toch steeds aan alsof de koers al was gelopen en dan komen zij toch nog terug in de wedstrijd met nog ruim twintig minuten te gaan. Onnodig, en wat zo zeker leek was dat ineens niet meer. Uiteindelijk trekken we de wedstrijd toch over de streep en dat was niet meer dan terecht”, oordeelde Le Congé. Waarna de gedachten weer afdwaalden richting dinsdag als DOVO, net als Noordwijk overigens een club die in het verleden haar sporen heeft verdiend, op bezoek komt. ,,Ik weet dat het een ploeg is die aanvallend voetbal speelt. Dat ligt ons wel. In ieder geval beter dan een ploeg die zich massaal terugtrekt. We zullen er staan. Daar heb ik ook alle vertrouwen in. We zijn bezig met een goede reeks, winnen vijf keer op rij en scoren veel. Bovendien staat het achterin met drie tegentreffers in vijf duels goed.”

Na het eerste duel tegen DOVO speelt Noordwijk a.s. zaterdag nog de Districtsbekerfinale tegen Hoofdklasser DHC alvorens het drie dagen later in Veenendaal op bezoek gaat voor de return. Le Congé onderkent het grote belang van de twee wedstrijden tegen DOVO, maar is er tegen DHC eveneens graag bij. ,,Het is natuurlijk aan de trainer hoe we op die wedstrijd aanvliegen, maar als ik voor mezelf spreek ben ik daar ook graag bij. Ik ben nu dertig en twee seizoenen op rij de beker winnen is iets wat niet zo snel meer gaat gebeuren. Maar laten we ons eerst maar focussen op dinsdag. Daarna zien we wel verder.”

FC Breukelen – Noordwijk 1-2 (0-2). 10. Westdijk 0-1, 12. Warmenhoven 0-2, 69. Van Embriqs 2-1

Noordwijk: Amezrine, Smith (59. James), Le Congé, Metin, Warmenhoven, Van der Krogt (59. Michel), E. Wendt, A. Wendt, Gonçalves, Duindam, Westdijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen