In twee weken tijd en zes punten verder vindt Noordwijk zich niet meer op een directe degradatieplek terug. De Noordwijkers waren vandaag te sterk voor HHC Hardenberg (2-1) en passeerden door de winst Excelsior ’31 op de ranglijst dat verloor van Capelle (2-4). Vanaf de penaltystip schoot Goncalves de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Hardenberg kwam direct na rust op gelijke hoogte via Penterman. Uiteindelijk besliste Mertens met een wereldgoal het duel. VIDB sprak na met de Noordwijker:

,,Deze is heel lekker. Zeker gezien de fase in de competitie en de wedstrijd volgende week tegen Ter Leede. Iedereen was doordrongen van het belang van de wedstrijd, dus begonnen we scherp. Dat was bij Hardenberg een stuk minder het geval. Zij zakten in, lieten ons komen. Ik vond de voorsprong in de rust daardoor terecht. De tweede helft gaan zij anders spelen en zetten vol druk. Daarbij valt ook nog eens snel de gelijkmaker en dan zie je dat wij de controle verliezen. Tot het moment dat we op 2 -1 komen. Toen kregen we weer meer grip.”

Mertens over die goal: ,,We hadden het er in de rust over dat hun keeper ver voor zijn goal keepte. Hij loerde echt op onze dieptepass. Ik kreeg de bal rond de middenlijn uit een omschakelmoment, met mijn rug naar de goal. Dan staat de keeper dus uit positie. Op basis van dat coachmoment in de rust besluit ik meteen uit de draai te schieten. Ik raak hem lekker en hij valt direct binnen. Veel mooier zal ik ze niet snel maken.”

Mertens heeft tot slot complimenten voor de hele ploeg. ,,Na die goal zijn we weer als team gaan voetballen. Verdedigend stond het als een huis en in balbezit vond ik ons goed spelen. Ook Emiel Wendt viel goed in. Was balvast en zorgde voor rust. En dat is zo belangrijk, zeker wanneer een ploeg je onder druk zet. Nu nog even genieten in de kantine en daarna het vizier op Ter Leede. Winnen we die, dan slaan we een gat en kunnen we naar boven kijken.”