Noordwijk kan voorlopig niet beschikken over Donovan Slijngard. De linksback heeft nog altijd last van achillespeesklachten, die eind vorig seizoen de kop opstaken.

Trainer Kees Zethof gaf zaterdag na de wedstrijd tegen AFC (1-1) tekst en uitleg over de fysieke staat van Slijngard. “Als je kijkt naar de laatste vijf duels van vorig seizoen is Donovan onder zware medische begeleiding en ook onder de nodige medicatie het veld ingegaan om de wedstrijden te kunnen voldoen. Dat heeft-ie heel netjes ingevuld.”

“We hadden gehoopt dat-ie na de zomerstap eindelijk weer heel op het veld kon staan, maar dat is niet gelukt”, vervolgt Zethof. “Hij heeft nog steeds constant last van die achillespezen. Dan kan je wel door blijven trainen, op grond waarvan je weet dat het alleen maar erger wordt, maar dat heeft geen zin. Er moet een bepaalde rustperiode worden ingelast, dus Donovan zien we voorlopig even niet meer terug.”

De 36-jarige Slijngard, een ervaren oud-prof, was de voorgaande twee seizoenen de vaste linksback van Noordwijk. Momenteel speelt op ‘5’ Oscar Wilffert, die afgelopen zomer overkwam van Kon. HFC.

Archieffoto: Orange Pictures.

Lees ook: Wegen van Noordwijk en Duarte scheiden per direct
Check ook: Slijngard: motor op de linkerflank van Noordwijk

POPULAIRE BERICHTEN