Hoe benauwd ook, Noordwijk pakte in en tegen Sliedrecht weer eens drie kostbare punten. Voor de rood-witten betekende de 1-2 winst bij de promovendus de eerste driepunter sinds 27 augustus toen Smitshoek op Sportpark Duinwetering met 3-2 werd verslagen.

Er ging na afloop dan ook een zucht van verlichting door de Noordwijkse gelederen. De zo veilig ogende 0-2 voorsprong, die kort na de thee gestalte kreeg, veranderde met nog een halfuur te gaan in een uiterst benauwde 1-2. En een dergelijke marge roept bij de formatie van Dogan Corneille nog altijd angstvisioenen op. Zeker naarmate het laatste fluitsignaal nadert. De dreun die ASWH begin juni in de play-offs voor de Derde Divisie uitdeelde mist ook nu, begin oktober, haar effect nog altijd niet. ,,Dat benauwde was ook dit keer helemaal niet nodig”, oordeelde doelpuntenmaker Tjeerd Westdijk. De afgelopen zomer van HBS overgekomen spits zag zijn team na de aansluitingstreffer opnieuw naar achteren lopen waardoor de bezoekers het onheil bijna automatisch over zichzelf afriepen.

,,Voor de rust is er eigenlijk niets aan de hand. We zijn duidelijk de bovenliggende partij, maar kunnen het toch een paar keer niet afmaken.  Lukt dat wel dan maak je het jezelf een stuk gemakkelijker”, aldus de spits die zijn ploeg na 26 minuten van dichtbij op een 0-1 voorsprong zette.

sldnw011016-dorothea-van-der-waal-sld                                  Ruperto Dorothea was weer belangrijk voor Noordwijk

Vervolgens was het op slag van rust bijna weer raak via Marios Lomis.  Noordwijks topscorer mikte dit keer echter net te hoog. Ook na de pauze hield Noordwijk de gastheren nog even onder de duim. Nadat Denzel James eerder nog twee mogelijkheden had laten liggen was het opnieuw raak toen Sliedrecht-verdediger Gavir Breidel een voorzet van Ruperto Dorothea pardoes achter zijn eigen goalie Basjan Munten deponeerde (0-2). Normaal gesproken zou die treffer Noordwijk de nodige rust moeten geven, maar het tegendeel was waar. Noordwijk kroop terug richting eigen zestien waardoor het opportunistisch spelende Sliedrecht vrij spel kreeg. ,,We vergaten in die fase te blijven voetballen. Er is vrij weinig aan de hand, maar vanuit het niets wordt het toch weer spannend”, erkende Westdijk. ,,Als je de 1-2 te verwerken krijgt weet je dat het met nog dertig minuten te gaan lastig wordt. Die gasten hadden niets te verliezen en speelden daar ook naar.”

sldnw011016-westdijk-en-dorothea                                   Tjeerd Westdijk en Ruperto Dorothea vieren samen de 0-2

Na de rake kopstoot van Bas van Stokkom, de zoveelste tegentreffer voor de rood-witten uit een dood spelmoment, werd het weer billenknijpen voor de ploeg van Dogan Corneille. Dat werd kort na de 1-2 duidelijk toen er eerst een handje van Mustafa Amezrine aan te pas moest komen, waarna de lat vervolgens voor redding zorgde om de gelijkmaker van het scorebord te houden.

Ook daarna was het tegenhouden voor Noordwijk, dat dit keer met de schrik vrijkwam na eerder uitwedstrijden verloren te hebben bij Hoek en Argon.  ,,Tegenstanders bestrijden ons vaak met vijf verdedigers. Als we de kansen, die we toch echt wel krijgen, niet benutten hebben we het elke keer weer moeilijk. Dat bleek ook vandaag het geval te zijn. Vooraf was duidelijk dat we niet opnieuw punten mochten laten liggen. Aan die opdracht hebben we gelukkig voldaan. Dus die punten moeten we koesteren, maar het zal over de hele wedstrijd beter moeten om echt mee te gaan doen.”

Sliedrecht-Noordwijk 1-2 (0-1). 26. Westdijk 0-1, 52. Breidel 0-2 (eigen doel), 60 Van Stokkom 1-2.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé, Michel, Bröcker, Gonçalves, Hoogerwaard), Dorothea, James, Westdijk (81. Spil), Lomis (70. Borsboom).

Foto’s: Ron van der Linden

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO