Noordwijk leek lange tijd op weg naar een stunt bij IJsselmeervogels, maar vlak voor tijd kwamen de Vogels langszij: 1-1. VIDB blikt terug met doelpuntenmaker Raymond Manuputty, die graag op Bunschotens grondgebied speelt. ,,Het grappige is dat ik dit seizoen twee goals heb gemaakt en beide waren op de Westmaat. Eerst bij Spakenburg en nu bij IJsselmeervogels.”

,,De eerste helft vond ik ons de betere ploeg”, zegt Manuputty. ,,Na rust voerde IJsselmeervogels wat wijzigingen door en kwamen wij meer onder druk. Zij werden vooral gevaarlijk via vrije trappen en corners. Echt uitgespeelde kansen hebben ze niet gekregen. Wij verzuimden zelf de 0-2 te maken. Helaas viel de gelijkmaker vlak voor tijd alsnog.”

Een punt halen bij de koploper is knap, maar toch geraakt Noordwijk er niet mee uit de gevarenzone. ,,Het klopt dat we er niet veel mee opschieten, maar ieder punt telt”, zegt Manuputty. ,,Ik vind dat wij naar boven moeten kijken. Er komen een aantal cruciale wedstrijden aan, waarin we drie punten moeten pakken. Om te beginnen volgende week tegen Rijnsburgse Boys.”

Hoewel het niet nadrukkelijk tot uiting komt in de resultaten, is Noordwijk de laatste tijd aan de betere hand. Volgens Manuputty is dat het gevolg van de entree van Bryan Braun. ,,Sinds Bryan in het team is gekomen, zijn andere jongens beter gaan functioneren. Vooral Mertens en Faouzi. Bryan is een echt aanspeelpunt. We hebben alleen wat moeite met scoren. Toch ben ik ervan overtuigd dat wij ons gaan handhaven. Daar is geen twijfel over mogelijk.”