Robin van Vliet zit momenteel in een achtbaan van emoties. De Leidenaar in Noordwijkse dienst werd als rechter centrale verdediger in het Elftal van het Jaar gekozen en daar is hij ‘enorm trots’ op. Toch is het allemaal even van ondergeschikt belang. Van Vliet leeft tussen hoop en vrees nu hij mogelijk weer een zware knieblessure heeft opgelopen. ,,Dit is enorm balen, want ik voelde me sterker dan ooit.”

Van Vliet verdraaide zaterdag vijf minuten voor tijd in de Bollenderby tegen FC Lisse (2-2) zijn knie. ,,Ik verging van de pijn en wist direct dat het niet goed zat.” Meteen gingen de alarmbellen rinkelen. Van Vliet miste vrijwel het gehele vorige seizoen door een afgescheurde kruisband. Hij is opnieuw gehavend aan zijn linkerknie.

Afwachten

,,Het is afwachten tot volgende week maandag, want dan krijg ik een kijkoperatie”, zegt Van Vliet. ,,Een MRI-scan kon gisteren (maandag, red.) geen duidelijkheid geven. Ik kan er nog niets zinnigs over zeggen.” Maar dan hoopvol: ,,Bij het afscheuren van mijn kruisband had ik heel veel pijn, maar was dat ineens weg. Nu bleef ik pijn houden. Ze zeggen dat als de pijn wegneemt, het doorgaans een afgescheurde kruisband is.”

Het nieuwe blessureleed is niettemin een flinke streep door de rekening. ,,Ik voelde me sterker dan ooit en was echt aan een goede periode bezig. Dat kreeg ik van iedereen te horen, ook van de trainer.” Van Vliet speelde zaterdag door de absentie van Raymond Manuputty rechtsachter, maar had een vaste plaats in het centrum afgedwongen. Een positieve ontwikkeling, vindt hij. ,,Rechtsback is ook niet verkeerd, maar in het centrum kom ik beter tot mijn recht. Met mijn conditionele prikkel en kracht probeer ik zo veel mogelijk werk te verzetten.”

Trots

Zijn uitverkiezing in het Elftal van het Jaar vervult Van Vliet met trots. ,,Dit is een mooie waardering voor mijn sterke terugkeer. Bart Freke is een vreselijk goede voetballer. Quick Boys heeft op zijn Facebook-pagina ook massaal opgeroepen om op Bart te stemmen. Ik vind het mooi dat een club zich achter zijn spelers schaart en dat is een applaus waard. Het blijkt dat Noordwijk, weliswaar in het klein, het ook in zich heeft. Ik wil de supporters bedanken die op mij gestemd hebben.” Van Vliet kon ook in zijn eigen achterban op veel steun rekenen.

Mocht Van Vliet volgende week slecht nieuws krijgen, dan weet hij niet of hij de offers om opnieuw terug te keren kan opbrengen. ,,Ik heb schitterende momenten meegemaakt bij Noordwijk, met bijvoorbeeld het kampioenschap en de wedstrijden in de KNVB-beker”, zegt hij. ,,Maar ik ben nu 28 en heb een goedlopend bedrijf als personal trainer. Het wordt tijd om naar de toekomst te kijken. Voetbal is mijn passie. Maar ik moet alles daarvoor opzij zetten, met het risico dat mijn werk eronder lijdt? Afhankelijk van de uitslag ga ik dat de komende tijd op een rijtje zetten.”

En dan positief tot besluit: ,,Ik ben marinier geweest en heb wel voor hetere vuren gestaan.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN