De thuiswedstrijd tegen NSV’46 werd zaterdagmiddag voor Van Nispen (zat.) een zorgeloze exercitie. ,,Er was geen vuiltje aan de lucht”, had topscorer en spits Jon Joost Cornelissens opgemerkt. De 4-0 overwinning op de nummer dertien van de Derde Klasse was slechts een horde die geslecht moest worden in de race naar het kampioenschap. Met tien punten voorsprong op Be Fair is het aftellen geblazen voor de Zilkse groep vrienden.

Dat Van Nispen (zat.) na één minuut al een levensgrote kans kreeg om de score te openen, bleek de opmaat voor de rest van de middag. ,,Die vroege kans, gaf de verhoudingen wel weer. NSV’46 kreeg in de openingsfase ook nog één grote kans, maar verder stonden we bij rust al met 3-0 voor.” Cornelissens schoot zelf twee keer raak. ,,Je moet de samenvatting maar kijken, die is weer gemaakt. Zitten wel paar mooie momenten tussen denk ik.” Michiel Polman en Ivo van der Vlugt completeerde uiteindelijk het kwartet aan Zilkse goals.

,,Er hadden er weer een paar verlof, inderdaad.”

Wanneer alle resultaten naar wens verlopen in de competitie, kan Van Nispen op zaterdag 20 april kampioen worden van de Derde Klasse. ,,En dat is wel terecht met dit team”, concludeerde Cornelissens. ,,Dat we vorig jaar tweede werden en niet promoveerden, was best teleurstellend. We zijn dit seizoen vaak wel een stuk beter dan de tegenstander. Bij sommige duels weten we op voorhand al dat we de wedstrijd gaan winnen.”

Rick van der Vlugt hield achterin de linies gesloten

,,Ik denk dat we met dit team leuk kunnen meedraaien in de Tweede Klasse. Alleen kunnen we dan iets minder vaak de vrije weekendjes toestaan bij spelers. Daar moeten we een beetje vanaf”, lachte de spits na afloop. Ook deze week zaten er weer twee spelers van de Zilkse ploeg in het buitenland. ,,Er hadden er weer een paar verlof, inderdaad.”

,,Alleen Frank Imtorn heeft sowieso aangegeven vanaf volgend seizoen iets anders te gaan doen.”

,,Dit seizoen kan dat nog, maar ik denk dat je in de Tweede Klasse dan de deksel op de neus krijgt. Maar we worden er als het goed is in de breedte iets beter op. Zoals jullie al wel gezien hebben, krijgen we Fadil Sukurica erbij na dit seizoen. En we zijn nog bezig met één of twee spelers. Daar horen jullie binnenkort wel meer over.”

Aftellen
Volgens de aanvaller blijft het elftal van de derdeklasser aardig in tact volgend seizoen. ,,Alleen Frank Imtorn heeft sowieso aangegeven vanaf volgend seizoen iets anders te gaan doen. De harde kern blijft sowieso bij elkaar.” En dat dus als het goed is in de Tweede Klasse. ,,Be Fair blijft ook z’n potjes winnen, dus als het goed is worden we eind april kampioen. Het is een kwestie van aftellen.

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Hillegom verliest voor de achtste keer op rij’

POPULAIRE BERICHTEN