Zelfs als zijn telefoon roodgloeiend staat, zijn transfer naar Noordwijk op social media op vele manieren wordt gedeeld, blijft Kees Zethof de meest nuchtere persoon op aarde. De officiële bekendmaking van zijn komst naar de Duinwetering maakte tongen los in het Noordwijkse, maar Zethof reageerde op authentieke wijze. ,,Natuurlijk zijn de enthousiaste reacties leuk. Maar je kent me inmiddels wel een beetje hè? Misschien ben ik wat te bescheiden ingesteld, maar ik vind het allemaal niet zo bijzonder, zo’n bekendmaking.”

Dat betekent niet dat hij z’n nieuwe rol aan het front van de hoofdklasser aan de andere kant van Noordwijk geen mooie uitdaging vindt. Integendeel. De succesvolle coach van SJC heeft zin in de toekomst. ,,Dat vooropgesteld. De spelers hebben met mijn aanstelling er één probleem bijgekregen: ik heb altijd zin in voetbal. Het is aan mij de taak om jongens in een vertrouwde omgeving beter te laten worden. Naar die uitdaging kijk ik uit.” Noordwijk communiceerde daarom ook openlijk dat het in Zethof de ideale trainer ziet om de doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal te  verzorgen.

,,Er komen nu op zo’n avond van de bekendmaking ook veel mensen op me af, uit alle hoeken komen er reacties. Dan sta je weer een lekker tijdje met mensen te praten. Daar houd ik wel van.”

Tijdens een eerste kennismaking op de club werden vooral gelukswensen naar elkaar uitgedeeld. ,,Logisch. Op een later tijdstip gaan we wel wat dieper op de zaken in. Nu waren het vooral even handjes geven. Maar de eerste indruk was positief. Dat sowieso.” De trainer is blij dat het nu naar buiten is gebracht. ,,Van mij hoeft dat geheimzinnige gedoe sowieso niet. Als mensen er naar vroegen was ik daar heel open in. Maar het is wel prettig dat je er nu gewoon over kan babbelen.” In de afgelopen weken werd de 52-jarige Noordwijker regelmatig gespot bij voetbalwedstrijden van de vv, waarna de geruchtenmolen steeds sterker op gang kwam.

Geen rancune
Ook zijn huidige club, SJC, reageerde op een respectvolle manier op de overgang. Volgens Zethof is er geen rancune tussen beide verenigingen. ,,Dat is gewoon een positieve strijd. Ze reageerden enthousiast en gunnen mij het allerbeste. Er komen nu op zo’n avond van de bekendmaking ook veel mensen op me af, uit alle hoeken komen er reacties. Dan sta je weer een tijdje met mensen te praten. Daar houd ik wel van.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer