Na de wedstrijd tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys  hebben er ongeregeldheden plaatsgevonden. Buiten het sportpark van vv Katwijk begonnen er rellen tussen, naar verluidt, de supporters van Katwijk en Quick Boys en viel er één gewonde. 

De supporters van laatstgenoemde club waren eerder op de dag in Eemdijk om de wedstrijd van hun club bij te wonen. Na afloop van die wedstrijd vertrok een bus gevuld met Quick Boys-supporters richting Katwijk-Noord. Op De Krom liep het vervolgens uit de hand en braken er rellen uit.

Het slachtoffer is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend wat zijn status is. Volgens de voorzitter van Katwijk, Mart Vergouwen zullen er in ieder geval stappen ondernomen worden.

,,Wij gaan in ieder geval tot op de bodem uitzoeken wat er precies is gebeurd. Zelf weten wij op dit moment nog niet wie er betrokken bij waren, dus verdere uitspraken kunnen wij er nog niet over doen”, vertelde Vergouwen in een korte reactie aan de telefoon.

Ook Gert Pluimgraaff, de technische man van Quick Boys, liet in een kort statement aan Voetbal in de Bollenstreek weten dat er sancties voor de ‘supporters’ zullen volgen, als zij daadwerkelijk betrokken waren bij het incident. ,,Als club distantiëren wij ons hier van. Na de wedstrijd tegen Eemdijk zijn de meeste supporters teruggegaan naar Nieuw-Zuid. Wij zullen uit zoeken wie er in die bus zaten en wat er precies is voorgevallen.”

Het incident vond plaats na afloop van de derby tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys. De thuisploeg won de ‘burenruzie’ met 2-1. Marciano Mengerink was het goudhaantje bij de oranjehemden met een treffer vlak voor tijd.

Lees ook: ‘Liveblog: Mengerink bezorgt Katwijk vlak voor tijd derby-zege’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen