Met het aanbreken van de winterstop blijkt Teylingen-trainer Laurens Mouter terug én vooruit op de lopende voetbaljaargang. De Oegstgeester oefenmeester is met zijn ploeg halverwege het seizoen in de achtervolging op het duo Meerburg en Alphen. De achterstand op eerstgenoemde ploeg bedraagt intussen zeven punten. En dat is bepaald niet wat Mouter en zijn manschappen ruim vier maanden geleden voor ogen hadden.

 ,,Laat ik voorop stellen dat we het aan onszelf te wijten hebben dat we op de derde plaats bivakkeren met een relatief grote achterstand. Allereerst verloren we in eigen huis van de beide koplopers, maar wat me nog het meeste dwarszit is het feit dat we tegen de zogenaamde kleine jongens in onze afdeling minimaal zes punten hebben verspeeld. Dan moet je uiteindelijk toch concluderen dat we het de eerste seizoenshelft niet goed hebben gedaan”, legt Mouter meteen de vinger op de zere plek. Om daar min of meer schuldbewust aan toe te voegen dat hij zichzelf veelvuldig heeft afgevraagd hoe dan kon gebeuren. ”De vraag stellen wat mijn aandeel hierin is geweest is minstens zo belangrijk als de oorzaak bij de spelers neer te leggen. Ik weet wel dat we in wedstrijden die we eigenlijk hadden moeten winnen, te weinig inzet en werklust tentoon hebben getoond. Daar heb ik vaak genoeg op gewezen, want met deze selectie moeten we heel lang om de hoofdprijs kunnen strijden. Toch gebeurde het een paar keer dat we niet thuis gaven. Waarbij het gelukkig wel positief is, dat we in dat opzicht ons leven de afgelopen wedstrijden gebeterd hebben”.

 Achterdeur

Kansloos acht Mouter zijn ploeg nog niet om aan het einde van de rit met de kampioenschaal in handen te staan, maar dat dit a hell of a job gaat worden, is hem wel duidelijk. ,,Voor aanvang van het seizoen was ik ervan overtuigd dat we klaar waren om volledig mee te doen om de titel. Dat kan nog altijd, maar dan zullen we straks bij zowel Meerburg als Alphen moeten winnen en verder mogen we nauwelijks nog punten gaan verspelen. Dat betekent dat we elk duel voluit zullen moeten gaan. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als de nacompetitie, zodat we ons straks ook via de achterdeur de Tweede klasse in kunnen spelen, maar rechtstreeks promoveren zou natuurlijk veel mooier zijn”.

Teambuildingstrip

Bij Teylingen is intussen alles in het werk gesteld om straks optimaal uit de startblokken te komen. Op 8 januari vertrekt de voltallige selectie inclusief trainers en begeleiding voor een trainingsstage richting Benidorm om op 12 januari ’s avonds weer terug te keren in Nederland. ,,Een trip die we geheel op eigen initiatief maken. Inclusief een aantal personen die altijd bij het eerste elftal betrokken zijn, gaan we met vijftig man op pad. Dat is mede ingegeven door het succes tijdens een vergelijkbare trip in januari van dit jaar. Naast trainen en een oefenwedstrijd tegen Eersteklasser Pelikaan is er tijd voor gezelligheid. Een echte teambuildingstrip dus, waar ik me bijzonder op verheug. Op 17 januari a.s. spelen we alweer onze eerste wedstrijd en daar ben ik blij mee. Dan moeten we er meteen weer staan als Altior op bezoek komt”, blikt Laurens Mouter vooruit naar het nieuwe jaar.

Klus

Over zijn eigen toekomst bij Teylingen wil de oefenmeester nog kwijt dat er intussen een eerste gesprek met het bestuur heeft plaatsgevonden. Ik heb daarin aangegeven dat ik er nog graag een jaar aan vast wil plakken. Dat wordt dan mijn derde seizoen op De Roodemolen, na eerder hier ook al werkzaam te zijn geweest. Er moeten nog wel een aantal zaken besproken worden, maar de intentie om verder te gaan is er. Het proces om hier weer een stevig fundament te leggen na de degradatie in het seizoen 2013-2014 is nog niet af. We moeten met elkaar nog steeds een aantal stappen zetten. Die klus wil ik graag op me nemen”.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)