De supporters van VVSB weten momenteel niet wat ze meemaken. Drie seizoenen lang was het ploeteren geblazen in het rechterrijtje van de zondagse Topklasse. Onder Wilfred van Leeuwen hebben de Noordwijkerhouters een transformatie ondergaan en zijn ze veranderd in een niets ontziende overwinningsmachine. Negen wedstrijden is VVSB inmiddels ongeslagen en na koploper AFC werd zondag met De Treffers (1-0) opnieuw een topploeg gevloerd.

Mike Koenders kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner. De ingevallen buitenspeler zag een indraaiende voorzet bij de tweede paal binnen ploffen. Daarmee kregen de Noordwijkerhouters loon naar werken, want gezien de tweede helft kwam de buit in handen van de rechtmatige eigenaar.

Dat vond ook verdediger Peet van der Slot, die als een ware veldheer de lijnen uitzette in de defensie. ,,De tweede helft hebben we ze volledig teruggedrongen en vier tot vijf goede kansen gecreëerd. Helaas hield die keeper er een paar goede ballen uit. Dat die goal alsnog viel, was naar mijn mening terecht.”

Misser

De Treffers was voorafgaand aan de wedstrijd al 425 minuten zonder doelpunt en na elf minuten liet Bernard Hofstede zien waarom. De spits mikte volledig vrijstaand voor een leeg doel naast. VVSB wist er de eerste helft weinig tegenover te stellen, maar dat zou na rust veranderen.

De thuisploeg belegerde vol overgave het vijandelijke doel en bezorgde doelman Berry Peters vooral uit standaardsituaties handenvol werk. Dat VVSB zo overtuigend voor de dag kwam was knap gezien de afwezigheid van sterkhouders Koen Bosma (geschorst) en Vladimir Jozic (ziek). Een invaller bezorgde VVSB uiteindelijk de winst. De van SJC overgekomen Mike Koenders, die op de Boekhorst nog niet uit de verf is gekomen, maakte zijn tweede competitietreffer.

VVSB staat momenteel vierde, met zes punten achterstand op koploper AFC. Bovendien hebben de Noordwijkerhouters nog het inhaalduel tegen EVV tegoed. Van der Slot weigert VVSB echter als een titelfavoriet te bestempelen. ,,We moeten genieten van het moment. Het linkerrijtje is nog altijd de doelstelling.”

Van Leeuwen tot besluit. ,,Als iedereen gaat beseffen hoe goed wij zijn, is er nog veel mogelijk. Er zit nog enorm veel reek in deze ploeg.”

Archieffoto: Tino Stulen