Oscar Alkemade wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Noordwijk. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Alkemade gaat tevens de functie van technisch manager bekleden, waardoor hij eindverantwoordelijkheid wordt voor het gehele technische beleid. Alkemade was in het verleden gedurende een periode van vijftien jaar al jeugdtrainer en assistent bij Noordwijk. Hij is de opvolger van Robbert de Ruiter, die het na vijf jaar voor gezien houdt.

Alkemade werkte de afgelopen jaren bij de KNVB en voor ADO Den Haag. Volgens Noordwijk past de keuze voor ‘echte Noordwijker’ Alkemade in het algemene beleid ‘om zoveel mogelijk mensen uit de eigen gelederen een kans te geven zich verder te ontwikkelen’. Daarnaast moet Alkemade zorgen voor een betere aansluiting van de eigen jeugdopleiding op het eerste elftal en verwacht de club interessanter te worden voor regionale talenten die in zichzelf willen investeren.

Voorganger Robbert de Ruiter kende een succesvol dienstverband aan de Duinwetering, al houden de prestaties dit seizoen niet over. Noordwijk staat momenteel veertiende in de zaterdagse Topklasse, een plek die aan het einde van het seizoen tot directe degradatie leidt. Onder De Ruiter promoveerde Noordwijk via een legendarische beslissingswedstrijd tegen Quick Boys naar de Topklasse en eindigde het vervolgens respectievelijk als vierde en negende.

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN