Het Chinese avontuur van Bob de Klerk is op een ramp uitgelopen. De Amsterdammer verruilde vorig jaar september Ter Leede voor Dalian Aerbin, maar zijn overstap naar Azië bleek een kort leven beschoren. Omdat De Klerk nog salaris tegoed heeft, is hij naar de FIFA gestapt.

De Klerk vertrok met vier andere Nederlanders naar China. ,,Vanaf dag één bleek het niet zo te zijn als ons voorgesteld was”, vertelt hij tegen de NOS. ,,De trainingsfaciliteiten, de appartementen, de kleding, niks was geregeld. We kregen twee maanden handje contantje uitbetaald en dat bleek het enige salaris te zijn dat ik heb gekregen.”

Omdat ook de werkvergunning niet rond bleek te zijn, ging hij terug naar Nederland. De Klerk is uiteindelijk niet meer teruggekeerd. ..Ik heb drie maanden geen salaris gehad. Dat pik ik niet. Uiteindelijk wilden ze wel betalen, maar pas als ik in China zat en in Chinese yens betaald kon worden, terwijl de afspraak was dat ik in euro’s uitbetaald zou worden.”

,,Ik heb een advocaat in de arm genomen en de zaak ligt nu bij de FIFA. De club had voor 8 augustus moeten reageren, maar dat hebben ze niet gedaan. Het is nu afwachten of de FIFA er een rechtszaak van wil maken.”

Ter Leede zat na het vertrek van De Klerk enkele maanden zonder hoofdtrainer. Na de winterstop keerde Henk Wisman terug, de voorganger van De Klerk. Hij wist degradatie naar de Hoofdklasse niet meer te voorkomen.

Klik hier voor het volledige bericht van de NOS.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO