Het Chinese avontuur van Bob de Klerk is op een ramp uitgelopen. De Amsterdammer verruilde vorig jaar september Ter Leede voor Dalian Aerbin, maar zijn overstap naar Azië bleek een kort leven beschoren. Omdat De Klerk nog salaris tegoed heeft, is hij naar de FIFA gestapt.

De Klerk vertrok met vier andere Nederlanders naar China. ,,Vanaf dag één bleek het niet zo te zijn als ons voorgesteld was”, vertelt hij tegen de NOS. ,,De trainingsfaciliteiten, de appartementen, de kleding, niks was geregeld. We kregen twee maanden handje contantje uitbetaald en dat bleek het enige salaris te zijn dat ik heb gekregen.”

Omdat ook de werkvergunning niet rond bleek te zijn, ging hij terug naar Nederland. De Klerk is uiteindelijk niet meer teruggekeerd. ..Ik heb drie maanden geen salaris gehad. Dat pik ik niet. Uiteindelijk wilden ze wel betalen, maar pas als ik in China zat en in Chinese yens betaald kon worden, terwijl de afspraak was dat ik in euro’s uitbetaald zou worden.”

,,Ik heb een advocaat in de arm genomen en de zaak ligt nu bij de FIFA. De club had voor 8 augustus moeten reageren, maar dat hebben ze niet gedaan. Het is nu afwachten of de FIFA er een rechtszaak van wil maken.”

Ter Leede zat na het vertrek van De Klerk enkele maanden zonder hoofdtrainer. Na de winterstop keerde Henk Wisman terug, de voorganger van De Klerk. Hij wist degradatie naar de Hoofdklasse niet meer te voorkomen.

Klik hier voor het volledige bericht van de NOS.

POPULAIRE BERICHTEN