Zijn overstap van ARC naar Sportpark Duinwetering leverde Huib Oversloot al direct in het eerste oefenduel tegen FC Volendam van afgelopen zaterdag een basisplaats op. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer, beseft de 21-jarige verdediger terdege. ,,Wat ik wel weet, is dat mijn overgang naar Noordwijk een logische volgende stap is in mijn carrière. Ik hoop in mijn eerste jaar in ieder geval aan de nodige speelminuten te komen.”

Zijn overstap naar de Bollenstreek werd voor Oversloot vooral ingegeven omdat hij voetballen in deze regio schitterend vindt. Toen Noordwijk dit voorjaar -opnieuw- bij hem aanklopte was de keuze dan ook snel gemaakt. Dat gebeurde overigens al voordat hij met ARC in zijn tweede seizoen op Zegersloot promotie naar de Hoofdklasse af wist te dwingen.

Omdat Noordwijk eveneens promoveerde, maakte Oversloot met zijn overgang ten opzichte van vorig seizoen maar liefst drie stapjes op de sportladder. Dat is voor hem echter geen reden om te twijfelen aan zijn sportieve toekomst. ,,Als ik zou denken dat ik het komende seizoen alleen maar op de bank zou komen te zitten, had ik het sowieso niet gedaan.”

DTS Ede
,,Ook vorig jaar heb ik met Noordwijk gesproken en was ik er al welkom. Met ARC waren we promotie echter net misgelopen. Daarom heb ik er daar nog een seizoen aan vastgeplakt. Nu dat alsnog gerealiseerd is, ben ik met een bijzonder goed gevoel vertrokken.”

,,Vooral de allerlaatste wedstrijd zal nog lang bij me blijven hangen. Tegen DTS Ede stelden we in juni promotie veilig na strafschoppen. We werkten tweemaal een achterstand weg. In de verlenging kwamen we met 3-2 voor. Uiteindelijk werd het 3-3. Na vijf strafschoppen was het gelukkig klaar. Eigenlijk zou ik de zesde nemen, maar dat was niet nodig na deze thriller”, blikt Oversloot terug op zijn allerlaatste duel in het rood-zwart.

,,Afstuderen en presteren met Noordwijk zijn nu mijn doelstellingen. Dat worden lange dagen.”

De verdediger, die via UDO en UVS in de jeugd van ADO belandde, verkaste in de slotjaren van z’n ‘juniorschap’ naar Enschede om in de jeugd van FC Twente te gaan spelen. ,,Daar heb ik ook de laatste jaren van de middelbare school doorlopen. Uiteindelijk zat er daar ruim twee jaar geleden geen contract voor me in en ben ik in Alphen aan den Rijn bij ARC terechtgekomen.”

,,Daar combineerde ik vanaf dat moment mijn studie Bestuurskunde met voetballen. Een combinatie die me uitstekend beviel. Straks ga ik mijn derde studiejaar in. Het profvoetbal heb ik intussen wel uit mijn hoofd gezet. Afstuderen en presteren met Noordwijk zijn nu mijn doelstellingen. Dat worden lange dagen, maar dat ben ik intussen wel gewend. Mijn studie is daarbij minstens zo belangrijk, want na het voetballen komt er nog een ander leven”, klinkt het zelfbewust.

Aan de bak
Oversloot voelt zich op de rechtsbackpositie als een vis in het water. De verdediger moet het daarbij hebben van zijn snelheid, zijn dribbels langs de lijn en vooral veel en hard werken. ,,Nogmaals ik heb er alle vertrouwen in dat ik me ook hier in de kijker kan spelen.”

,,Natuurlijk gaat het op mijn positie in eerste instantie om je verdedigende acties, maar het aanvallende gedeelte schuw ik niet, integendeel. Ik weet echt wel dat ik niet alles zomaar ga spelen. Ik zal echt aan de bak moeten. Ik moet mijn stinkende best doen en dan kijken wat het me allemaal gaat opleveren. Ik kijk er in ieder geval echt naar uit.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Oefenprogramma’s clubs uit de Bollenstreek’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)