Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt op het voetbalcomplex riskeert een stadionverbod van drie maanden. Die straf is door de KNVB opgenomen in het document ‘richtlijnen termijn stadionverbod’. Clubs hebben overigens wel de mogelijkheid om tegen het stadionverbod in te gaan. De straf kan worden omgezet in zes tot negen uur onbetaalde arbeid voor de club.

In het door de KNVB gepubliceerde document over stadionverboden staat de nieuwe regel vermeld als: ‘overtreding van de (aanvullende) veiligheids- en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19′. Wat de KNVB precies bedoelt met deze overtreding, wordt niet gemeld. Tegenover het Algemeen Dagblad heeft een woordvoerder van de KNVB gezegd dat zo’n stadionverbod ‘het laatste redmiddel is’.

Clubs zullen zich de komende tijd in ieder geval aan het maximum aantal bezoekers van 250 moeten houden. De fans die bij de wedstrijd aanwezig zijn moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden als ze niet uit hetzelfde huishouden komen. In juli gaan de eerste clubs in de Bollenstreek weer oefenwedstrijden spelen. In het eerste weekend van september begint voor de clubs die landelijke spelen het nieuwe competitieseizoen.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Oefenprogramma clubs in de Bollenstreek: het overzicht’


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! POPULAIRE BERICHTEN