Noordwijk plaatste zich zaterdagmiddag ten koste van (mede)hoofdklasser DHC voor de laatste vier van de Districtsbeker. Via een overtuigende  3-0 overwinning werd de Delftse formatie van voormalig VVSB-trainer Rob de Lange uitgeschakeld, zodat de roodwitten volgend seizoen verzekerd zijn van deelname aan het toernooi om de grote KNVB-beker.

,,Die is alvast in de knip”, glimlachte Stefan Mertens, die na een halfuur de met een hamstringblessure afgehaakte Denzel James verving. ,,Waarbij er hopelijk nog meer voor ons in het vat zit. We spelen op dit moment uitstekend en dat komt goed uit met het oog op de derde periode en het vervolg van de Districtsbeker.”

De voormalige captain, die volgend seizoen een stapje terug doet, vertolkte een belangrijke rol. Nog zonder Mertens kwam Noordwijk al in de vijfde minuut op voorsprong. James leverde een voorzet af, die via een Delfts been afketste op de voet van Emiel Wendt en pardoes in het doel belandde.

International Denneboom

DHC probeerde het tij daarna te keren, maar de bezoekers, met eenmalig international Romano Denneboom in de gelederen, dreigden wel maar beten niet. In het slotkwartier van de eerste helft was Noordwijk nog tweemaal dicht bij een tweede treffer. Oud-Noordwijk-goalie Marc Smith pareerde binnen zestig seconden afstandspegels van eerst Diederick Hoogerwaard en vervolgens Maurits Splinter.

nwdhc15031565                                      Oud-international Denneboom bijt op zijn lip

Met Mertens in de hoofdrol werd DHC na de doelwisseling van het kastje naar de muur gestuurd. Met uitstekend positiespel en veel diepgang ging de thuisploeg op zoek naar meer. Dat lukte na 55 minuten, toen Mertens na een knappe actie het leer vanaf de achterlijn op een presenteerblaadje aanbood bij Sander Bosma (2-0). Noordwijk swingde hierna vrolijk verder. Op aangeven van wederom Mertens zorgde Maurits Splinter voor de genadeklap. DHC spartelde voor de vorm nog wel tegen en kreeg ook nog een uitgelezen kans om de eer te redden. Mustafa Amezrine koos de goede hoek bij een strafschop van Jordy Brouwer.

Dat Mertens genoegen moest nemen met een plekje op de bank deert de middenvelder niet. Net terug van een blessure is hij blij met elke speelminuut. ,,Twee weken terug speelde ik mee in het tweede, vorige week viel ik in tegen Katwijk en nu kan ik weer een hele wedstrijd aan. De beleving in de groep is momenteel groot. Dat merk je aan alles. Het team staat nu. Dat ik me terug moet knokken in de basis is duidelijk. In deze situatie neem ik genoegen met een rol als reserve. En als het moet sta ik er. Als je als invaller twee assists voor je rekening neemt, terwijl het ook twee keer net niet lukte, geeft dat een goed gevoel.”

nwdhc15031510                                   Noordwijk viert de 1-0 van Emiel Wendt

Noordwijk neemt het bij de laatste vier op tegen topklasser HBS, dat ’s FC-Gravenzande de baas bleef. Op Craeyenhout staat dan een plek in de finale op het spel tegen de ploeg van oud-Noordwijk-speler André Wetzel.

De overwinning op DHC toverde overigens niet alleen bij de spelers een lach op de gezichten. Namens het bestuur zag ook secretaris Leo Kruithof grote pluspunten van de deelname aan de grote KNVB-beker. ,,De bijbehorende startpremie van € 3.000 is mooi meegenomen, met de kans om later in het toernooi nog een club van naam te treffen. Bovendien is het goed voor de uitstraling van de vereniging. We horen er straks toch weer bij.”

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen