FC Rijnvogels heeft zaterdag een knappe en overtuigende thuiszege op IJsselmeervogels geboekt. Het werd op de Kooltuin 3-0 voor de Katwijkers. De doelpunten kwamen van Kasper Michel, Tom Bijen en Willem Schonenberg. Competitiegenoot VVSB hield aan een thuiswedstrijd geen punten over en verloor van SC Genemuiden.

Verdiend mocht de zege van FC Rijnvogels absoluut genoemd worden. “Ik denk onze beste wedstrijd van het seizoen”, stelde trainer Dogan Corneille na afloop tevreden vast. De openingsfase was nog voor IJsselmeervogels, maar daarna nam FC Rijnvogels het heft in handen. Michel knikte na een halfuur uit een corner de 1-0 binnen. De verdediger raakte daarbij wel geblesseerd en moest vervangen worden door Schonenberg.

In de 38e minuut werd het 2-0 via Tom Bijen. Dat IJsselmeervogels-trainer Gert Jan Karsten niet tevreden was, bleek wel uit de driedubbele wissel die hij kort hierna doorvoerde. Uiteindelijk viel in de tweede helft nog één goal. Schonenberg maakte, opnieuw vanuit een corner, de 3-0 in de zeventigste minuut.

Dramatische eerste helft
VVSB verloor op de eigen Boekhorst met 2-3 van Genemuiden. Debet hieraan was een slechte eerste helft: na acht minuten stond het al 0-2 en na 41 minuten werd het ook nog 0-3.

Direct na rust maakte Jesse van Nieuwkerk de 1-3. Daarmee bracht hij iets van geloof terug bij de thuisploeg. VVSB wilde meer en vond ook nog een tweede goal. In de 83e minuut schoot Ian van Otterlo raak vanaf de strafschopstip, maar de tijd bleek daarna tekort om nog een gelijkspel af te dwingen.

FC Rijnvogels – IJsselmeervogels 3-0 (2-0)
Goals: Kasper Michel, Tom Bijen, Willem Schonenberg

VVSB – SC Genemuiden 2-3 (0-3)
Goals: Jesse van Nieuwkerk, Ian van Otterlo

Archieffoto: EWLOnline