Vrijdag 18 april was voor Voetbal in de Bollenstreek een dag van grote trots. Ruim 4,5 maand na de lancering eind november, is op die dag de miljoenste pagina op de website door jullie bekeken. Met inmiddels meer dan 64.000 unieke bezoekers, die meer dan 248.000 bezoeken hebben gebracht, is dit een start die onze stoutste verwachtingen heeft overtroffen.

De aantallen doen ons een beetje duizelen, maar ze sterken ons vooral in het idee dat VIDB een mooie toekomst heeft. In onze bezoekcijfers zien we dat we een nieuwe doelgroep aanspreken. Een jongere generatie (20-35 jaar), die niet meer per se de krant leest, blijft via VIDB op de hoogte van kwalitatief en onafhankelijk voetbalnieuws uit de regio.

Daarnaast valt het op hoe goed mensen van buiten de regio VIDB weten te vinden. Zo komt ruim 1/3 van de bezoekers uit dorpen en steden rondom de Bollenstreek (met name Haarlem, Amsterdam, Leiden en Den Haag). Dat er zelfs regelmatig een bezoek wordt gebracht vanuit Sjanghaij, Perth, Palma de Mallorca, Willemstad en San Francisco, laat de reislustigheid van de Bollenstrekers zien. Het geeft vooral ook aan dat de uitstraling van de mooiste amateurvoetbalregio veel verder reikt dan alleen de dorpen zelf.

Naast de cijfers zijn we heel blij met de enthousiaste reacties die we van iedereen ontvangen. Supporters, spelers, trainers, besturen en collega-media complimenteren ons regelmatig met de invalshoek die we kiezen. Naast het snelle nieuws en de achtergrondverhalen, worden ook de publicaties ‘Uit de Oude Doos’ en ‘Club van de Week’ erg goed gelezen en gewaardeerd. Onze dank gaat hierbij uit naar onze fotografen en de contactpersonen bij clubs, die voor een erg prettige samenwerking tot nu toe zorgen.

De komende periode bouwen we verder aan een nog betere website. De samenwerking met de clubs zullen we daarom onverdroten voortzetten. Ook zijn we in onderhandeling met een aantal sponsoren, die met ons de ambitie delen om de site naar een hoger niveau te tillen. Zo lijkt de zomerstop voor ons in ieder geval geen rustige tijd te worden. Maar eerst duiken we de streek weer in. Op zoek naar (de verhalen achter) een mooi slot van de competitie!

VIDB werd gebouwd door Gogme Web Services in samenwerking met HostMatters

POPULAIRE BERICHTEN