Landskampioen Katwijk raakt steeds verder in de problemen. De ploeg van Cees Bruinink kreeg zaterdag in eigen huis een flink pak slaag van IJsselmeervogels (1-5). Katwijk heeft na de vierde opeenvolgende nederlaag alleen nog Ter Leede onder zich, al naderden de Sassenheimers door een 2-1 zege op HHC Hardenberg tot op twee punten.

Hoewel Bruinink vrijdag op deze website aankondigde op de ommekeer te rekenen, kreeg zijn ploeg andermaal een rechtse directe te verwerken. Bryan Burgerhout bracht de Vogels al snel op voorsprong, maar Katwijk had via Jeffrey Jongeneelen een snel antwoord paraat: 1-1. Een domper was dat Michiel van Dam al na tien minuten uitviel met een blessure.

Hoewel Katwijk het betere van het veld spel had, namen de bezoekers via Bas van den Brink een voorsprong: 1-2. In het tweede bedrijf kreeg het toch al broze vertrouwen van Katwijk een verdere knauw. Thomas Verheijdt maakte 1-3 en vervolgens kreeg Donny Rijnink, de vervanger van Van Dam, rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. Via nogmaals Verheijdt en Nabil el Gourari liepen de Vogels uit naar 1-5.

Ter Leede boekte tegen HHC Hardenberg de tweede seizoenszege. Negen minuten voor tijd werd spits Yordi Teijsse met een intikker de gevierde man. Even daarvoor had ploeggenoot Frank de Groot de openingstreffer van HHC’er Wesley Wakker weggepoetst. In de slotfase kreeg Bjorn Zwikker van HHC nog rood.

FC Lisse hield aan de subtopper tegen Capelle een punt over: 1-1. Lisse had in de eerste helft op voorsprong moeten komen via Renaldo Jongebloet, maar de spits was ongelukkig in de afronding. Hij raakte de paal en miste later een strafschop. Capelle profiteerde dankbaar en kwam via Gertjan Rothman op voorsprong. In de slotfase redde Hanne Hagary een punt: 1-1. Lisse bleef zodoende voor het zesde opeenvolgende duel ongeslagen.

Noordwijk slikte na twee zeges op rij weer eens een nederlaag. Bij Excelsior Maassluis werd met 2-0 verloren. Vincent van den Berg en Niels Redert scoorden.

Een blik op de ranglijst brengt weinig goed nieuws voor de Bollenstreekclubs. FC Lisse is de enige regioclub in het linkerrijtje. Rijnsburgse Boys staat dertiende, terwijl Noordwijk, Katwijk en Ter Leede de onderste drie plaatsen bezetten.