Ter Leede leek tegen Kozakken Boys op weg naar een tweede stunt binnen acht dagen. In Werkendam namen de Sassenheimers via Mitchell Kappenberg een 1-0 voorsprong. Arif Irilmazbilek voorkwam uiteindelijk dat de manschappen van Henk Wisman er met de volle buit vandoor gingen.

,,Een gelijkspel was wel de juiste afspiegeling”, zegt linkervleugelverdediger Danilo Pedrini. ,,Zij hadden denk ik negentig procent balbezit.”

Nieuwe speelwijze

Toch hing een nieuwe verrassing, na de zege van vorige week tegen IJsselmeervogels, in de lucht. ,,We hanteren sinds kort een wat nieuwe speelwijze. We zakken wat meer in en laten de tegenstanders wat meer komen. De ruimtes houden we kleiner en van daaruit proberen we met een counter toe te slaan.”

De nieuwe tactiek wierp ook tegen de nummer drie van de ranglijst zijn vruchten af.  Ter Leede gaf achterin nauwelijks iets weg en kwam vlak voor rust op 1-0 door een schitterend genomen vrije trap van middenvelder Kappenberg.

Na de wisseling van speelhelft voltrok zich een vreemde situatie. Kozakken Boys leek ineens geen fut meer te hebben en liet het initiatief aan de bezoekers. En toen ging het mis. ,,Daar liepen we in de val. Wij kropen meer uit onze schulp en daardoor kwam er meer ruimte op het middenveld. En daar wisten zij wel raad mee.” Irilmazbilek verschalkte Van den Ban na een goed uur uit een rebound. Dat bleek ook de eindstand.

Hoop terug

Met zeven punten uit de laatste drie duels is de hoop in de harten van de spelers wel weer helemaal teruggekeerd. ,,Iedereen ziet het weer positief in. Het vertrouwen is weer terug. Alles is nog mogelijk in deze rare competitie.”

Pedrini is realistisch genoeg om te beseffen dat voor handhaving er nog een hoop moet gebeuren. ,,We richten ons als eerste op de nacompetitie. Het gat naar Excelsior is nu vijf punten. Dat is te overzien. Naar beneden kijken we niet meer.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk

[youtube id=”dKxfKHMIdEM” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”9-G7b1XRyDE” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN