Bij het warmlopen van Paul de Lange veerden de supporters van Katwijk op. De ervaren middenvelder keek naar boven, richting de tribune op De Krom. Een klein lachje en applausje kon er wel vanaf bij De Lange, die zich daarna weer vol overgave stortte op het warm krijgen van zijn lichaam. Datzelfde lichaam, dat hem zo tegen zat de afgelopen weken. ,,Helaas moet ik toegeven dat ik een jaartje ouder word”, grapt De Lange met een besmuikt lachje.

Het gezang en het applaus voor De Lange bij zijn invalbeurt zei genoeg. De Katwijk-supporters hadden gesmacht naar zijn terugkeer in het elftal. De Katwijkse ziekenboeg raakte overvol aan het begin van dit seizoen. De ploeg van Dick Schreuder bleef maar gelijkspelen in de Tweede Divisie en kon nog wel een ervaren kracht gebruiken, zo was de algemene gedachtegang. En alsof de duivel er mee speelt, maar met de langzame terugkeer van De Lange lijkt ook Katwijk de weg naar boven te vinden.

Baas
De 35-jarige voetballer staat nog geen drie minuten in het veld als hij het al aan de stok krijgt met VVSB-middenvelder Tim de Rijk. Zo, De Lange is weer terug. ,,Ik voelde een tik op mijn kuit. Daar reageerde ik wat geïrriteerd op. Hij zei dat hij het niet expres deed, maar ja, je moet even laten zien wie de baas is”, lacht De Lange.

Hij voelde de positieve spanning die door het publiek ging bij zijn invalbeurt. ,,Ik moet zeggen dat ik dat echt leuk vond. Ik voel me onder Schreuder een gewaardeerde speler. Die waardering die ik nu voelde, kreeg ik ook van de supporters eind vorig seizoen. Het doet me goed dat iedereen zo positief reageert dat ik weer terug ben.”

,,Je leert zelfs op mijn leeftijd nog je lichaam kennen.”

De ex-prof van onder andere SC Heerenveen, FC Volendam en het Griekse Veria raakte in de seizoensouverture tegen TEC geblesseerd aan zijn bovenbeen. Hij scheurde een spier af in het lichaamsdeel. Zijn rentree tegen VVSB noemde hij ‘een ideaal scenario’. ,,Ik wilde niet te lang voetballen, heb nu nog ruim tien minuten mee gedaan. We oefenen dinsdag tegen Telstar en dan wil ik een uur spelen. Dit is helemaal perfect zo.”

Leerzaam
Minder perfect was de blessure zelf, die langer duurde dan De Lange gewend was en voor ogen had. ,,Voor een spierscheuring staat normaal zes weken, maar in het begin ging het goed met het herstel, misschien te goed. Ik ben iets te enthousiast geworden. Daardoor kreeg ik last van andere spieren eromheen die ik helemaal niet gescheurd had. Dan moet ik er helaas toch aan geloven dat ik een dagje ouder word. Je leert zelfs op mijn leeftijd nog je lichaam kennen.”

Archieffoto: Aad de Winter/Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)