Ter Leede had zaterdag in Mijdrecht op bezoek bij laagvlieger Argon een punt nodig om de titelkansen in de Hoofdklasse in eigen hand te houden. Het team faalde echter in die opdracht, en Sassenheim werd in diepe rouw gedompeld. Bij concurrent Spijkenisse daarentegen was de euforie groot, nu de titel bijna een feit is. 

,,We hadden met diverse scenario’s rekening gehouden van tevoren. Dit was voor ons het mooiste maar ook wel het meest onwaarschijnlijke. Dat het dan toch gebeurt, is ongelofelijk”, vertelt trainer Peter Wubben. Met een nederlaag van Ter Leede bij Argon was al niet echt rekening gehouden, maar zelf had Spijkenisse tegen RVVH ook geen makkelijke wedstrijd.

,,RVVH had nog een appeltje met ons te schillen van een paar jaar geleden. Toen zaten we samen met Quick Boys in een poule om promotie naar de Topklasse. Wij waren al uitgeschakeld, maar we gaven volle bak tegen ze die wedstrijd. Dat waren ze niet vergeten.”

,,Ik ga ervan uit dat zowel Ter Leede als Sliedrecht zijn stinkende best doet.”

Lang bleef de stand gelijk, tot Michael van Dommelen de 1-0 binnenkopte. ,,Het bleef heel lang 0-0 en de spanning gierde door het lijf bij ons. De ontlading na die goal was dan ook enorm. We trokken hem daarna vrij eenvoudig over de streep”, vertelt Wubben. En dan begint het wachten. ,,Ter Leede moest nog 10 minuten spelen, dus we waren aan het wachten. Teletekst, Twitter, een telefoonverbinding. Iedereen probeerde op de hoogte te blijven.” De 2-2 hing in de lucht, maar viel niet. ,,En toen kwam er dus een tweede moment van enorme ontlading.”

Koploper Spijkenisse staat drie punten voor op de nummer twee, Ter Leede. Doordat Haaglandia aan het begin van het seizoen failliet ging, is Spijkenisse als enige ploeg al uitgevoetbald. De opdracht voor Ter Leede is dan ook simpel: zaterdag dient er met 12 goals verschil gewonnen te worden van Sliedrecht. ,,Normaal komt 12-0 als uitslag niet voor in de Hoofdklasse. Maar ja, het is voetbal, er gebeuren soms gekke dingen, zeker zijn we nog niet.”

En dus moet Spijkenisse zaterdagmiddag lijdzaam toekijken wat er gebeurt op De Roodemolen. ,,We weten het hele seizoen al dat dit zo ging gebeuren. Daarom wilden we het seizoen eindigen met minimaal drie punten voorsprong en een goed doelsaldo. Dat hebben we voor elkaar gekregen. Nu is het afwachten. En ja: dat is lastig en ook best vervelend.”

Goncalves viert zijn 5-1 tegen Spijkenisse eerder dit seizoen op de Duinwetering

Iemand die blij zal zijn met de promotie van Spijkenisse is Stefano Goncalves. De middenvelder, volgend seizoen speler van Spijkenisse, lijkt nu sowieso in de Derde Divisie te kunnen gaan voetballen. ,,De kans dat Spijkenisse dit ging redden zat erin. Maar dat het nu gebeurt is, is echt bizar”, laat hij weten. Wubben is op zijn beurt blij dat hij Goncalves er volgend seizoen bij heeft. ,,Hij is een zeer goede en ervaren speler die we er heel graag bij hebben. Hij laat het al jaren zien op dit niveau”, klinkt het goedkeurend.

Bij gebrek aan knipogende Kroaten heeft Ter Leede zaterdag een klein wonder nodig om met twaalf goals verschil te winnen van Sliedrecht. Die ploeg staat 13e en kan dus bij een nederlaag direct degraderen als Smitshoek een resultaat haalt bij Zwaluwen. ,,De spelers kennen elkaar allemaal en er wordt wel van alles gezegd. Ik houd me daar als trainer buiten. Ik ga ervan uit dat zowel Ter Leede als Sliedrecht zijn stinkende best doet. Dan is 4-0 of 4-1 misschien een normale uitslag, maar 12-0, nee dat is eigenlijk niet mogelijk.”

Foto boven: Richard Groos
Foto beneden: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)